Anestezia poate afecta negativ intelectul bebelusilor

Nu se intampla des ca micutii sa aiba nevoie de operatii multiple in primii ani de viata. Cu toate acestea, se pare ca acei copii care sunt supusi la anestezie de timpuriu pot avea probleme de sanatate ulterior.

Intr-un studiu publicat in Jurnalul Pediatric American, Dr. Randall Flick, impreuna cu o echipa de cercetatori, a descoperit ca operatiile multiple suferite inaintea varstei de 2 ani pot cauza probleme de dezvoltare serioase, care depasesc riscurile procedurilor propriu-zise, informeaza Time.com.

Copiii carora li s-a facut anestezie inainte de varsta de doi ani erau de doua ori mai predispusi sa manifeste fel de fel de dizabilitati, comparativ cu copiii obisnuiti.

O singura expunere la anestezie nu este periculoasa. Cei 350 de copii care au fost examinati in vederea determinarii riscului prezentat de anestezie nu fusesera operati pentru probleme care ar fi putut cauza dificultati de invatare sau alte tipuri de dizabilitati.

“Cred ca rezultatele sunt ingrijoratoare, nu numai datorita descoperirilor noastre ci si datorita unui studiu efectuat de FDA, care a scos la iveala faptul ca maimutele expuse la anestezic in primii ani de viata continua sa aiba probleme de invatare mult timp dupa aceea”, a declarat Randall Flick.

Cu toate acestea, in ciuda descoperirilor, nu au fost luate masuri care ar putea preveni aceste efecte devastatoare. Mai mult, studiile au fost considerate neconclusive, cu atat mai mult cu cat anesteziscul testat nu mai este folosit de medici.

“Desi substanta aceea nu mai e utilizata, ea face parte dintr-o grupa de anestezice care sunt inca utilizate. Va trebui sa cercetam cu atentie problema si sa gasim un mod de a preveni aceste efecte asupra sistemului nervos”, au declarat cercetatorii.

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare