Aparatul dentar la copii

Aparatul dentar la copii

0

aparat dentar copilAparatul dentar poate fi recomandat de catre medici ori de cate ori dintisorii copilului sunt inestetic asezati.

Potrivit medicilor, ordonarea corecta a dintilor copilului prezinta numeroase avantaje. Mai inainte de toate sunt estetici, iar pe de alta parte copilul se va putea hrani corect, neavand probleme de masticatie, daunatoare sanatatii sale.

Asadar, in cazul in care dintii copilului nu se aseaza corect va trebui sa va prezentati la medicul specialist in vederea corectarii acestei probleme. De regula, recomandarea medicului este purtarea unui aparat dentar pe parcursul unei anumite perioade de timp in vederea corectarii lor.

Aparatele dentare pot fi purtate si pana la varsta schimbarii dentitiei de lapte, acestea avand rolul de a modela arcadele si de a determina o crestere armonioasa a dintilor definitivi.

In perioada de crestere a dintilor definitivi aparatul dentar poate fi purtat la recomandarea unui medic ortodont, in cazul in care se constata o ordonare incorecta a acestora, corectandu-le din timp pozitionarea in cavitatea bucala.

Ori de cate ori medicul recomanda micutului sa poarte un aparat dentar este indicat ca parintii sa tina cont de sfaturile sale. Purtarea cu regularitate a aparatului prezinta numai avantaje. Pe de o parte, dintii definitivi se vor dezvolta frumos, nu vor creste stramb, permitand o masticatie buna pe tot parcursul vietii.

In primele zile dupa montarea aparatului dentar este posibil ca micutul sa se confrunte cu cateva probleme de acomodare. Acesta nu se va simti confortabil, va saliva mai mult si va dori sa renunte la el.

Vizitele la medicul specialist ortodont sunt obligatorii pe toata perioada in care copilul poarta un asemenea aparat.