Aparatul dentar – un mod simplu de a obține zâmbetul mult dorit

Aparatul dentar – un mod simplu de a obține zâmbetul mult dorit

0

Multe persoane respectă cu sfințenie vizitele regulate la medicul stomatolog, pentru efectuarea unui detartraj sau a unei curățări profesionale a danturii, însă problemele ortodontice nu sunt întotdeauna identificate în cadrul unui cabinet dentar modest.

Foarte mulți dintre pacienții care nu știau că ar avea probleme la nivelul danturii realizează în urma unui control într-o clinică specializată că se confruntă cu disfuncții de natură ortodontică–dinți strâmbi, dinți înghesuiți sau spațiați etc.

Cine are nevoie de aparate dentare?

Orice medic specialist ortodont recomandă montarea unui aparat dentar cât mai devreme cu putință în cazul copiilor care se confruntă cu probleme dentare legate de ocluzie sau grave probleme legate de estetica dentară

Medicii le recomandă părinților să transforme vizitele la medicul dentist într-un obicei chiar și atunci când copiii au încă dinții de lapte. Sub atenta monitorizare a dentistului, eventualele probleme care ar putea surveni la erupția dinților sunt remediate, contribuind astfel la dezvoltarea unei danturi sănătoase.

Există și adulți cu probleme ortodontice nesoluționate din varii motive, care pot să constate la orice vârstă beneficiile purtării unui aparat dentar.

În acest context, zicala „mai bine mai târziu decât niciodată” se potrivește perfect! Este dovedit faptul că adulții care decid să ia măsuri pentru corectarea anomaliilor și neregulilor ortodontice obțin rezultate satisfăcătoare atunci când poartă un aparat dentar. Spre deosebire de copii, aceștia conștientizează importanța respectării recomandărilor de întreținere zilnică, fapt ce asigură reușita tratamentului.

Clinica Trident – servicii stomatologice de înaltă calitate

Nu toate persoanele se nasc cu dantură impecabilă și dinți aliniați perfect, într-un zâmbet„ca la Hollywood”.Din fericire, o simplă vizită la medicul ortodont poate clarifica dilemele pacientului, care își dorește din toată inima dinți sănătoși și un zâmbet cald.

Pentru a primi un diagnostic corect și oferte pentru un aparat dentar la preț adecvat, se impune programarea unui control în cadrul unei clinici dotate cu aparatură performantă și care dispune de o echipă de medici cu experiență în domeniul ortodontic.

Clinica Trident asigură tratamente complete pentru montarea aparatului dentar, ce presupun un proces complex pe care solicitanții nu îl cunosc la început, dar vor constata apoi că este simplu de agreat.

Pacienții care solicită servicii de ortodonție, inclusiv, montajul unui aparat dentar, trebuie să știe că acesta din urmă nu poate fi atașat unei danturi care prezintă chiar și cele mai mici carii. Prin urmare, va fi realizat un plan de îngrijire, care va include de la cele mai simple intervenții și lucrări, până la cele mai avansate tehnici, astfel încât dantura să nu fie doar aspectuoasă, ci și sănătoasă.

În cadrul Clinicii Trident din București clienții beneficiază de consultanța specialistului și au la dispoziție diferite tipuri de aparate dentare:

  • Aparate dentare fizionomice

Sunt denumite astfel datorită aspectului lor deosebit. Foarte multe persoane se simt stinghere în legătură cu purtarea aparatului dentar, însă varianta cu brackeți din ceramică sau din safir remediază problemele ortodontice în mod mai puțin vizibil.

Pacienții pot opta și pentru tratamentul cu aparate aplicate pe interiorul dinților. Acestea fiind considerate invizibile pentru că nu pot fi remarcate de ceilalți.

  • Aparate dentare metalice

Aparatele ortodontice metalice sunt, poate, cele mai cunoscute modele. Deși multe persoane le evită, din cauza faptului că nu trec neobservate, acestea sunt cele care își îndeplinesc rolul mai rapid decât celelalte modele. De asemenea, prețul lor este mai redus decât cel al variantelor cu brackeți din safir sau ceramică.

  • Aparate dentare auto-ligaturante

Reprezintă una dintre inovațiile ortodontice și garantează rezultate excelente, într-un timp scurt. Îndepărtarea dinților sănătoși, dar care sunt înghesuiți, este o practică populară pentru remedierea problemelor ortodontice. Această modalitate de execuție nu mai este necesară atunci când se optează pentru aceste aparate dentare.

Grație tehnologiei cu ajutorul căreia sunt create, aparatele dentare auto-ligaturante exercită forțe ortodontice ușoare care au rolul de a expansiona arcada și, în final, de a oferi un zâmbet unic.

În concluzie, pentru un zâmbet frumos și, mai important, sănătos, este necesar ca odată ce este descoperită o problemă dentară să se apeleze cât mai repede la medicul dentist în vederea remedierii ei.

Însă, trebuie să se țină cont și de faptul că cele mai multe probleme orale nu pot fi depistate acasă și, în timp, pot afecta întregul organism, de aceea este indicat ca vizita la medicul dentist să devină o rutină.