Arta colaborativa cu si pentru copii!

[imagebrowser id=1849]“Copiii nu pot influenta sub nici o forma conditiile de viata in care se nasc. Noi ii ajutam pe acei copii, care au ajuns in situatii grele.” – Peter Maffay

Pe data de 1 Iulie 2014 ilustratorii Roxana si Alexander Ené de la ROXY & KIDS ART din Germania (un proiect de arta colaborativa cu si pentru copii, initiat impreuna cu scriitoarea germana Chris Silberer, premiat si finantat anual in Germania din August 2010) au desfasurat in preajma Cetatii Bisericii Evanghelice din Roadeş, (in fosta Curte Parohiala evanghelica,) judetul Brasov, impreuna cu “Fundatia Tabaluga” ateliere ROXY & KIDS ART, arta colaborativa cu 25 copii din Romania. 

Povestea fundatiei romane FUNDATIATabaluga incepe in 31 martie 2010 in satul Roadeș din judetul Brașov cand a avut loc ceremonia de punere a pietrei de temelie a unei institutii destinate copiilor traumatizati. Proiectul a fost initiat de Fundatia Peter Maffay din Germania – Peter Maffay fiind unul dintre favoritii muzicii şi al topurilor germane (rasplatit cu numeroase premii, precum „Echo” sau „Bambi”, decorat de statul german cu Ordinul de merit al Republicii si recunoscut pe plan international pentru succesul sau prin World Music Award.)

Cariera artistului este strans legata de angajamentul sau pentru dreptate sociala, ceea ce l-a readus, dupa 34 de ani de absenta, in Romania, tara sa natala. Peter Maffay s-a nascut la Braşov, intr-o familie germano-maghiara, iar la 14 ani a emigrat in Germania. In urma derularii proiectului Fundatia Tabaluga in Romania, fosta casa parohiala a bisericii fortificate din Roadeș a devenit o CASA DE VACANTA internationala pentru copii si tineri traumatizati, cu diferite dizabilitati, cu probleme sociale, proveniti din sistemul institutionalizat. In casa de vacanta sunt gazduiti timp de 10-14 zile, grupuri (max. 20 persoane) copii/tineri abuzati din toata Europa, care beneficiaza de terapie.

www.petermaffaystiftung.de, Mail:  fundatiatabaluga@petermaffay.de

In acest “Spatiu protector pentru copii“, in ambientul insorit şi prietenos ilustratorii Roxana si Alexander Ené au fost primiti calduros de Karin si Michael Morth, reprezentantii Fundatiei Germane PETER MAFFAY STIFTUNG. Acesti doi oameni minunati sunt “sufletul” micului paradis pentru copii in inima Transilvaniei.

Artistii de la ROXY & KIDS ART au inspirat cu daruire 14copii (varsta 8-11 ani) sa creeze pictura abstracta in timp ce asculta muzica clasica. Sub motto-ul “Muzica intalnește culoarea” copiii asculta Beethoven, Mozart și Vivaldi si invata cum sa traduca muzica in pictura abstracta. Cei mici descopera interactiunea dintre muzica și culoare si creeaza o noua unitate.

Roxana si Alexander Ené vor preluca picturile de baza ale copiilor dupa metoda ROXY & KIDS ART (arta colaborativa cu si pentru copii de la 2 la 14 ani) adaugand peste copiile lucrarilor celor mici, grafica si desene, texte si lirica compusa de cei doi artisti. Rezultatul este o colectie de inedite lucrari co-works, care demonstreaza potentialul creativ al acestor copii minunati.

Roxana si Alexander Ené sunt anual in perioada Aprilie – August la atelierul de arta din Romania langa Bucuresti, in Snagov-Sat.

Contact:

www.roxygraphy.ro

roxana.ene@web.de

Telefon: +49-6196-888 365 & +40-734 579 077

 

roxana ene foto 1

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare