Au aparut dintii?

Au aparut dintii?

0

Atunci cand primul set de dinti sparge gingia celui mic, se cheama ca acesta traverseaza experienta iesirii dintilor. Aceasta poate aparea in jurul varstei de sase luni a bebelusului, dar este normal sa inceapa oricand intre trei si 12 luni.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pana la varsta de trei ani, micutul tau va avea setul primar de 20 de dinti. In mod obisnuit, primii dinti care apar sunt cei de jos, iar la un interval de aproximativ 1-2 luni apar si dintii de sus.

Simptome

Unii bebelusi sunt mai agitati atunci cand traverseaza aceasta prioada. Se intampla asa din cauza faptului ca gingiile dor si sunt inflamate inainte ca dintii sa iasa. Aceste simptome apar de obicei cu 3-5 zile inainte ca dintisorii sa se vada si dispar imediat ce dintii au spart gingia. Cu toate acestea este bine de stiut ca pe unii copii nu ii afecteaza aceasta etapa.

Bebelusii isi pot musca degetele sau jucariile pentru a ajuta la ameliorarea starii. Pot de asemenea sa refuze mancarea sau sa bea laptele, deoarece ii dor gingiile foarte tare. Foarte multi copii saliveaza atunci cand dintii se pregatesc sa iasa, ceea ce poate cauza aparitia unei iritatii pe barbie, fata sau piept.

Simptomele usoare si starile care tind sa se amelioreze rapid nu ar trebui sa te ingrijoreze. Daca acestea se agraveaza, este indicat sa contactezi medicul.

Ce poti face pentru ca bebe sa se simta mai bine?

  • Foloseste un inel gingival sau chiar degetul tau racit in prealabil si atinge-i usor gingia pentru cel putin doua minute. Multi bebelusi se calmeaza, desi la inceput protesteaza
  • Asigura-te ca bebelusul tau nu baga in gurita tot ce prinde, asadar ii poti oferi un inel gingival
  • Daca este cazul si medicul sugereaza aceasta, ii poti oferi celui mic calmante potrivite pentru varsta sa
  • Exista o multitudine de geluri pe care le poti aplica pe gingiile inflamate ale micutului tau. Multi experti isi pun o reala problema daca aceste remedii functioneaza intr-adevar. Daca doresti sa incerci aceste produse, vorbeste cu medicul si asigura-te care tipuri de gel sunt mai sigure.

 
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu