Autoritatea parinteasca

Autoritatea parinteasca

0
autoritate copii parinti (http://1.bp.blogspot.com)

autoritate copii parinti (http://1.bp.blogspot.com)Este buna autoritatea? Pana la ce punct? Suntem suficient de autoritari cu copilul nostru, sau nu suntem deloc ?

Autoritatea este buna, cu o masura, in functie de comportamentul copilului ! Daca este mai rebel, are o atitudine superioara fata de ceilalti, doreste sa fie pe cont propriu si sa ia singur decizii, nu va asculta sau nu va ia in seama, atunci fiti autoritar ! Impuneti anumite bariere sau limite ! Permiteti-i sa faca numai anumite lucruri si oferiti-i posibilitatea de a le obtine pe celelalte prin contributia sa personala la anumite treburi, activitati. Puneti-i conditii care sa fie in folosul sau ! Va avea voie sa faca ceea ce v-a rugat daca va dovedi ca a inteles cu adeverat ca a gresit si se va stradui sa nu mai repete greseala.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Aveti grija ca totul sa nu se intoarca impotriva dumneavoastra si sa nu amentinte ca va intreprinde ceva anume doar daca ii oferiti ceea ce v-a cerut, ca si cum dumneavoastra ati fi pedepsitul, sau ati avea ceva de castigat din tot acest «  targ ».

Veniti de fiecare data cu argumente solide, pentru a fi mereu verosimila si pentru a-l face sa inteleaga adevarul.

Nu intreceti masura cu autoritatea ! Sunteti parinte, aveti dreptul sa decideti pentru el, insa nu va transformati copilul intr-un animal, obligat sa suporte ce este mai rau, si nu uitati cat de necesara este dovada afectiunii !
Fara comentarii

Lasa un comentariu