Cum să nu vă mai faceți griji

Cum să nu vă mai faceți griji

Ești afectată de griji constante sau ai stări de anxietate? Nu îți poți scoate gândurile anxioase din cap? Aceste îndemne vă pot ajuta să vă liniștiți mintea.

Când îngrijorarea te împiedică să te bucuri de viață!

De ce ne este atât de greu să nu ne mai gândim la probleme?

Grijile și gândurile negative constante ne pot afecta mult. Nu putem dormi și suntem tensionați în timpul zilei. Totuși este destul de dificil să te oprești.

Pentru cei mai mulți “îngrijorători cronici”, gândurile anxioase sunt alimentate de credințele proprii – atât negative, cât și pozitive.

Trebuie să știm că aceste gânduri negative și anxietățile sunt o parte normală a vieții. Este firesc să vă faceți griji cu privire la o factură neplătită, un interviu de angajare sau o primă întâlnire. Cu toții trecem prin astfel de situații.

Cum să nu vă mai faceți griji: creați o perioadă zilnică de „îngrijorare”

Este greu să fii productiv în activitățile tale zilnice, mai ales în această perioadă. Te poate ajuta strategia de amânare a îngrijorării. Mai degrabă decât să încercați să opriți sau să scăpați de un gând anxios, acordați-vă permisiunea de a-l avea. Dar amânați să stați prea mult pe gânduri.


Folosește o agendă, asemenea listelor de cumpărături. Notează-ți grijile pe rând și sterge-le de pe listă pe măsură ce le rezolvi.

Cum să nu vă mai faceți griji: Faceți distincție între grijile rezolvabile și cele irezolvabile

Cercetările arată că, deși vă faceți griji, vă puteți simți temporar mai puțin anxioase. Dacă treci peste problema care te distrage, ai putea să rezolvi acele situații care au cale de rezolvare. Trebuie să știm că îngrijorarea și rezolvarea problemelor reprezintă două fațete ale aceleiași monede.

Îngrijorarea, pe de o parte, duce rar la soluții. Iar să rezolvi o problemă înseamă să o evaluezi și apoi să găsești pași concreți pentru a face față acesteia. Bineînteles, trebuie să treci la acțiune, să faci efectiv ceea ce ți-ai propus.

Cum să nu vă mai faceți griji: întrerupeți ciclul de îngrijorare

Dacă îți faci griji excesive, poate părea că gândurile negative îți trec prin cap cu repetări nesfârșite. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați scăpa de sub control. Dar există pași pe care îi puteți lua chiar acum pentru a întrerupe toate acele gânduri negative.

Pur și simplu ridică-te și pune-te în mișcare. Respiră profund. Exercițiul este un tratament anti-anxietate natural și eficient, deoarece eliberează endorfine care ameliorează tensiunea și stresul, stimulează energia.

Pune muzică și dansează sau pur și simplu aranjează / fă curățenie prin casă. Pentru că în timp ce vă mișcați, puteți întrerupe fluxul constant de griji care vă trec prin cap.