Avantajele adoptiei copilului mai mare

Avantajele adoptiei copilului mai mare

0
adoptie

adoptat-home

Picture 1 of 2

Fie ca te gandesti sa adopti un copil din tara sau unul de peste hotare, fie ca alegi intre un baietel sau o fetita, fie intre un copil abia nascut si unul mai mare – toate reprezinta optiunile de care beneficiaza parintii adoptatori.

Cu toate ca majoritatea parintilor incearca sa adopte copii abia nascuti, cu care sa se poata obisnui mai tarziu, in realitate adoptia copilului mai mare prezinta si ea o serie de avantaje.

Adoptia copilului mai mare iti poate aduce cateva lamuriri referitoare la gradul de intelegere si la cunostintele pe care le-a acumulat in timpul vietii copilul pe care iti doresti sa il adopti.

Tot astfel, adoptia copilului mai mare te ajuta sa fii mai bine informat in ceea ce priveste istoricul medical al acestuia – medicii putandu-ti comunica de ce boli sufera sau ce afectiuni a prezentat in trecut.

Personalitatea copilului, dar si vocatia si interesele acestuia pot fi evaluate destul de usor de catre tine sau de catre specialisti. In acest mod vei reusi sa determini cat mai exact care ii sunt dificultatile si cum anume sa reusiti sa le depasiti impreuna mai usor.

In cazul in care nu esti pregatit suficient sa ai grija de un nou-nascut, ei bine, copilul mai mare te va scuti de noptile nedormite, schimbatul scutecelor, imbaiere si ingrijire foarte atenta. Cu toate acestea, nici copilul mai mare nu trebuie neglijat, doar penntru ca este mai mare. Insa nevoile sale sunt mai putine decat in cazul unui copil de numai cateva saptamani.

Tot copilul mai mare va prezenta cateva aminitiri legate de propriul trecut, asa ca nu mai este cazul sa il pacalesti. Stie de unde vine si ca l-ai adoptat tocmai pentru ca il iubesti si iti doresti sa creasca intr-un mediu cat mai placut alaturi de tine.

 

Foto: http://i0.data.babyonline.ro / http://media.realitatea.ro