Cat de des ar trebui sa ii faceti baie unui nou-nascut

Exista un motiv bun pentru a sari peste baia bebelusului in aceasta seara. Aflati cat de des ar trebui sa va scaldati nou-nascutul conform expertilor, precum si sfaturi pentru prevenirea focarelor de eczeme intre bai.

Ora de baie ar putea face parte din ritualul tau nocturn, dar medicii de fapt nu recomanda bai zilnice pentru copii. Expunerea excesiva la apa le poate duce la deshidratare si poate contribui la aparitia eczemelor. Pe de alta parte, daca nu va scaldati copilul suficient de des, poate agrava, de asemenea, eczemele si poate duce la alte infectii.

Este un echilibru delicat. Dar scaldatul in sine nu este intreaga problema. Utilizarea produselor de baie, inclusiv a lotiunilor care contin coloranti sau parfumuri, poate reactiona cu pielea bebelusilor pentru a agrava eczema, chiar daca nu il spalati des.

Cand sa ii faceti baie pentru prima data unui nou-nascut

 

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), nou-nascutii ar trebui sa faca prima baie la aproximativ 24 de ore dupa nastere. Intarzierea poate reduce riscul de hipotermie si hipoglicemie, poate contribui la succesul alaptarii si poate hidrata pielea. Faceti baie cu ajutorul unui burete pana la caderea buricului. Acest eveniment are loc de obicei in cateva saptamani de la nastere.

Cat de des sa scaldam nou-nascutii

La nou-nascuti baita este recomanda de trei ori pe saptamana. In general aceasta regula este suficienta atat timp cat zona scutecului este curatata corespunzator la fiecare schimbare.

Curatarea bebelusului intre bai

Anumite parti ale bebelusului au nevoie de atentie zilnic, indiferent daca face baie sau nu.

Asigurati-va ca zona scutecului sa fie curatata corect, mai ales intre pliurile pielii. Pentru baieti, retrageti usor preputul pentru a curata zona de dedesubt. Pentru fete, zona din jurul vaginului are pliuri similare care ar trebui curatate bine.

Nu va zgariti nici la lotiune. Aplicarea zilnica poate ajuta la prevenirea focarelor de eczeme, deci acest lucru ar putea fi un inlocuitor util pentru baie in rutina de culcare. Acest lucru este deosebit de important pentru bebelusii care au prezentat deja semne de eczema sau au frati sau parinti cu ec

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare