Bani de buzunar ori pachetelul de acasa?

Bani de buzunar ori pachetelul de acasa?

copil mananca la scoalaIn ultima perioada tot mai multi parinti cad in capcana inlocuirii pachetelului pentru scoala cu cativa bani de buzunar in asa fel incat copilul sa isi poata cumpara singur ceea ce va dori sa manance la scoala. Stiati ca, mai mult de 80% dintre scolari ajung sa isi cheltuiasca banii pe alimente tip fast-food, fapt care le-ar putea pune sanatatea si cresterea in pericol?

Chiar daca pare mult mai comod sa ii oferi copilului bani de buzunar atunci cand pleaca la scoala, in realitate riscurile sunt mult mai crescute. Copilul va fi tentat sa isi cumpere alimente nesanatoase, precum sandwich-uri gresit preparate, shaorma, cartofi prajiti ori dulciuri in exces. Asa ca, nu va trebui sa fiti surprinsi sa vedeti cum toti banii pe care i-ati oferit copilului se vor duce pe o cantitate destul de crescuta de dulciuri, scolarul atenuandu-si in acest mod starea de foame. In realitate, o astfel  de conduita alimentara nu reprezinta altceva decat un risc pentru sanatatea copilului. Acesta se va putea imbolnavi destul de grav, putand avea tulburari digestive destul de pronuntate. Riscul bolilor cardiovasculare este destul de crescut atat in cazul consumului de dulciuri, cat si in cazul consumului de grasimi nesanatoase, a cartofilor prajiti ori a sosurilor necesare pentru prepararea diferitelor tipuri de sandwich ori shaorma.

Potrivit medicilor, pachetelul scolarului va trebui sa contina o sursa de hrana perfect sanatoasa. Este recomandat ca banii de buzunar sa fie inlocuiti cu un sandwich sanatos preparat de catre parinti. Fructele, legumele, carnea neprocesata sunt alternative sanatoase pentru alimentatia copilului la scoala.

In cazul in care masa poate fi servita si la scoala, fiind dotata cu cantina, puteti opta catre acest gen de oferta, preocupandu-va in acelasi timp de retetele practicate, modul de preparare al alimentelor si meniul zilnic.

Asadar, sandwich-ul bogat in grasimi saturate si mezeluri poate fi inlocuit cu un sandwich dietetic format din legume si carne sanatoasa. Cu alte cuvinte, mezelurile vor putea fi inlocuite cu o bucata de piept de pui la gratar ori cu branza preparata in casa, iar painea cu bucati de ardei ori alte legume ce pot fi asortate. Pentru a diminua pofta de dulciuri oferiti-i copilului prajituri realizate in bucataria proprie, din alimente sanatoase.