Tactici altfel prin care convingi copilul sa manance mai sanatos

Toamna ar putea fi considerată în rândul copiilor drept „cea mai groaznică” perioadă a anului, dar se întâmplă să fie o mare oportunitate și un memento pentru părinți pentru a echilibra alimentatia micutilor pofticiosi.

Iată o serie de modalitati prin care iti poti convinge copilul sa manance mai sanatos

#01 Nu pune presiune pe copil sa manance mancare sanatoasa

Conditionarile orice fel ii impiedica pe cei mici sa refuze alternative. Afirmatiile: „Legumele sunt bune pentru tine. Nu te ridici de la masa pana nu le termini” au efect advers scopului pentru care le facem.

Deoarece in lumea copiilor, cam tot ce este cu titlu de obligativitate de cele mai multe ori nu va fi pus in aplicare.

#02 Fii chiar tu exemplul celui mic

Este cea mai rapida solutie pentru a-l indemna pe micutul tau sa consume legume si fructe. Incercati pe cat posibil sa luati masa in familie si sa puneti pe masa pe langa protenine si o portie de legume din care va consuma toata familia.

Micutii vor fi indemnati sa urmeze exemplul parintilor, iar acest lucru ii poate determina sa manance si alimente sanatoase.

La desert optati pentru preparatele de casa simple precum fructele coapte, orez cu lapte sau macaroane cu branza si stafide. Cu siguranta mult mai sanatoase decat dulciurile de pe rafturile magazinelor.

#03 Evita sa ii recompensezi cu dulciuri

La fel ca și presiunea, recompensele subminează motivația intrinsecă a copilului. In consecinta, daca i-am dat copilului dulciuri ca recompensa pentru ca a mancat legumele va invata ca le-a mancat doar ca sa primesca ceea ce si-a dorit.

#04 Creaza un mediu in care mancarea sanatoasa este accesibila

Cu totii avem un „meniu preferat” care s-a format prin expunerea relativ constanta la anumite categorii de alimente. Lista „meniului preferat” dicteaza ceea ce alegem de obicei sa mancam.

În timp ce nu dorim să controlam obsesiv copilul in selectarea alimentelor potrivite, putem totusi să controlam mediul în care mananca si face alegerile alimentare (pe baza a ceea ce este disponibil) si, astfel sa-i modelam in timp meniul favorit.

#05 Implica-ti copilul in prepararea meselor 

Invatand sa gateasca, copiilor le creste disponibilitatea de a încerca alimente noi și poate crește consumul de alimente sănătoase.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare