Barbatii sunt mai indemanatici sa aiba grija de copii

Barbatii sunt mai indemanatici sa aiba grija de copii

0
tatal si copilul (http://lh3.ggpht.com)

tatal si copilul (http://lh3.ggpht.com)Chiar daca barbatii nu sunt purtatorii unei sarcini, in realitate acestia sunt mult mai indemanatici sa aiba grija de copii decat partenerele lor.

Potrivit LiveScience.com barbatii sunt destul de capabili sa aiba grija de copii inca din primele zile de viata. O astfel de descoperire pare a fi in contra spuselor traditionale din care reiese ca femeile sunt mult mai grijulii fata de copii decat barbatii.

Indemanarea barbatilor sa aiba grija de copii se datoreaza diminuarii nivelului de testosteron din organism. Studiul a fost efectuat pe un esantion format din 500 de barbati timp de 5 ani de zile. De aici a reiesit ca barbatii care nu aveau copii aveau un testosteron mult mai ridicat decat cei care devenisera tatici, care aveau un nivel mai scazut cu pana la 30%.

Chiar daca multi au senzatia ca testosteronul este strans legat de o viata sexuala activa, in realitate diminuarea acestuia din organism nu are ca urmare o absenta a vietii sexuale. Un nivel mai redus de testosteron reprezinta un proces emotional si psihic mai puternic din momentul in care acestia au devenit parinti, manifestandu-se prin grija fata de copii.