Bebelusul la dentist

Bebelusul la dentist

0
copil la dentist (http://1.bp.blogspot.com)

copil la dentist (http://1.bp.blogspot.com)Chiar daca ne este destul de greu sa credem care ar fi influenta medicului dentist la un copil de numar 8-12 luni, adesea un astfel de lucru devine esential in sanatatea dentara a bebelusului. De aceea, dupa ce bebelusului nostru ii vor aparea primii dintisori, va trebui sa incercam sa mergem impreuna cu acesta in vizita la stomatolog.

Cu toate ca nu ne incanta prea mult ideea, pe noi in calitate de adulti, in realitate, bebelusii percep cu totul diferit un astfel de control medical. Astfel, cel mic se va putea obisnui cu medicul dentist si va fi sigur ca acesta nu ii va face nimic rau sau care sa il doara, mai ales ca in aceasta perioada nu este cazul sa faca vreo interventie stomatologica. Asa ca, va reusi sa considere medicul un adevarat prieten care sa ii faca cunostinta cu aparatura medicala, raspunzandu-i astfel curiozitatilor varstei.

Totodata, la prima vizita medicala de acest gen, medicul va putea observa daca bebelusul va avea o corecta pozitionare dentara sau nu, in asa fel incat aparitia unor anomalii dentare sa poata fi tratata inca de la inceput. Reprogramarea vizitei se va face dupa un interval de 6 luni intrucat intreaga cavitate bucala va fi completata de dintisori pana la varsta de 2 anisori.

Atunci cand ne decidem sa mergem cu micutul la dentist va trebui sa alegem un cabinet care sa poata face fata cerintelor unor pacienti atat de mici.

Alegerea momentului pentru prima vizita la medic va apartine. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca este mai bine sa incerci sa previi decat sa tratezi afectiunile stomatologice. De aceea, daca ne vom duce copilul la medic la o astfel de varsta il vom putea obisnui cu vizitele medicale de acest gen, cel mic considerand totul o adevarata joaca.

Si nu uitati, atunci cand va decideti sa mergeti la medic pentru a-i trata o carie aparuta, va va fi mult mai dificil. Bebelusul va fi morocanos, nu va sti ce i se va intampla, il va durea si mai ales, primul consult la medic nu va fi unul destul de confortabil, lasandu-i o amintire nu tocmai placuta. Asa ca, daca ati reusit acum, data viitoare cu siguranta nu va mai merge, stiind ce il asteapta…

Articole similare