Bolile cu transmitere sexuala la adolescent

Bolile cu transmitere sexuala la adolescent

0
cuplu

cuplu

Picture 1 of 2

Bolile cu transmitere sexuala reprezinta principalul pericol in viata unui adolescent. Lipsa experientei sexuale, dar si absenta comunicarii cu parintii ii determina pe tot mai multi adolescenti sa se aventureze intr-o lume total necunoscuta, plina de pericole.

Bolile cu transmitere sexuale reprezinta principalul factor de infectare in viata adolescentului incepator. Tocmai de aceea, educatia sexuala va trebui sa aiba loc inca din timpul scolii. In acest mod, adolescentul va putea fi ferit de toate pericolele unor astfel de boli ce pot fi transmise pe baza contactului sexual neprotejat.

Un rol important in preintampinarea unei astfel de probleme il au parintii. In cazul in care acestia ii vor comunica copilului adolescent anumite pericole pe care le presupune actul sexual facut la intamplare, cu un partener necunoscut sau simpla aventura de-o noapte, mai mult ca sigur adolescentul va sti cum anume sa se fereasca.

Potrivit specialistilor, adolescentii vor trebui educati sa poarte prezervativ in timpul contactelor sexuale realizate cu parteneri necunoscuti. Prezervativul reprezinta singura masura care reuseste sa il fereasca de o eventuala sarcina, in acelasi timp oferind protectie in fata bolilor cu transmitere sexuale.

Rata imbolnavirii cu BTS este destul de mare in randul tinerilor. Mai mult de 3% dintre adolescenti fiind infectati cu asemenea boli periculoase.

In cazul unei relatii de lunga durata, cu un partener cunoscut pericolul nu mai este atat de ridicat. O relatie lunga presupune intretinerea raporturilor sexuale cu acelasi partener, ceea ce va exclude riscul imbolnavirii cu BTS.

Ori de cate ori exista o suspiciune de infectare dupa un raport sexual neprotejat este indicat sa va adresati medicului specialist pentru investigatiile de specialitate.

Foto: http://www.bam-bum.ro / http://renne.ro