Briose cu stafide si morcovi

Briose cu stafide si morcovi

0

Ingrediente pentru 12 briose:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

– 125 g unt moale

– 130 g curmale fara samburi

– 1 ou
– 200 ml lapte
– 1/4 lingurita sare
– 225 g faina
– 1 lingura praf de copt
– 150 g morcov curatat si ras
– 75 g stafide aurii

Mod de preparare:

  1. Curmalele se pun la inmuiat in apa calda. Dupa 10 min se pun in blender si se fac pasta.
  2. Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se unge cu un pic de ulei o forma de briose cu 12 goluri sau se pune in fiecare cupa a acesteia cate o hartie speciala pentru briose.
    3. Se masoara toate ingredientele si se pun intr-un blender, impreuna cu pasta de curmale (care are rolul de indulcitor, dar daca preferi o poti inlocui cu 125 g zahar pudra). Se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Se toarna amestecul in fiecare cupa, incercand sa obtii proportii egale. Umple fiecare cosulet cam pe trei sferturi, deoarece compozitia va mai creste.
  3. Da tava la cuptor pentru aproximativ 20-22 minute, pana cand briosele se coc. Sunt gata cand au crescut si au devenit aurii la suprafata.



Fara comentarii

Lasa un comentariu