Caderea parului dupa nastere – cauze si tratament

Caderea parului dupa nastere – cauze si tratament

0

caderea paruluiImediat dupa nastere va puteti confrunta cu caderea parului. Ori de cate ori va veti pieptana este posibil sa fiti surprinsa de numarul firelor de par pe care le pierdeti inca de dimineata.

De regula, caderea parului dupa nastere se datoreaza schimbarilor hormonale produse de organism dupa acest moment. Chiar daca in sarcina, parul capatase din ce in ce mai mult volum si stralucire, dupa nastere este posibil sa va confruntati cu reversul medaliei, un lucru suparator pentru mamici.

Potrivit medicilor, caderea parului dupa nastere este un lucru absolut normal, produsa de schimbarile hormonale necesare adaptarii organismului postpartum. Aceasta stare are loc, de regula, in primele luni dupa nastere, urmand ca acest proces sa fie stopat imediat ce organismul se recupereaza.

Numarul de fire de par pierdute dupa nastere este de fapt acelasi care ar fi trebuit sa cada in perioada de sarcina. Ceea ce face organismul este sa revina la normal.

Pentru a stopa caderea parului dupa nastere puteti aplica masti de par naturale. Sporind vitalitatea acestuia, masca poate fi un remediu ajutator pentru stoparea caderii parului. Masca cu galbenus de ou reprezinta un truc eficient in acest domeniu, recomandat de cosmeticieni.

In cazul in care numarul firelor de par este destul de mare, puteti sa va adresati medicului specialist in vederea prescrierii unui tratament si efectuarii investigatiilor hormonale necesare.