O cronologie a depresiei postpartum: când începe și cât poate dura

În cele ce urmează vă prezentăm o cronologie a depresiei postpartum. Aflați când începe și cât poate dura această afecțiune.

Când începe depresia postpartum?

În ciuda numelui său, depresia post-partum poate începe cu puțin timp înainte de naștere.

Orice simptom care poate apărea postpartum poate începe în timpul sarcinii. Sau poate începe până la un an după naștere.  Deși nu există o cauză singulară pentru depresie, experții consideră că poate fi de vină o scădere accentuată a hormonilor estrogen și progesteron după naștere. Declanșând astfel depresia în același mod în care modificările hormonale mai mici determină modificări ale dispoziției premenstruale.

În medie, depresia postpartum începe de obicei în primele 3 săptămâni după naștere.

Cât poate dura depresia postpartum?

Depresia postpartum se poate trata rapid cu un tratament profesional, de obicei nu trece de la sine.

Dacă nu este tratată afecțiunea are potențialul de a deveni o alta pe termen lung. Cercetările sugerează că, cu cât o femeie suferă mai mult de depresie postparum după naștere, cu atât este mai probabil să experimenteze depresie cronică.

Un studiu din 2018 publicat în JAMA Psychiatry a constatat că majoritatea femeilor care au suferit de depresie severă la 2 și 8 luni postpartum au continuat să experimenteze simptome de depresie mai mult de 10 ani mai târziu.

Găsirea tratamentului potrivit postpartum

Cel mai eficient tratament pentru depresia postpartum este o combinație de psihoterapie și medicamente.

Nju trebuie să vă speriați. Nu toți pacienții au nevoie de medicamente. Este, de asemenea, importanța colaborării cu un practicant specializat în sănătatea mintală maternă.

Nu există un cadou mai bun pentru copilul tău decât un părinte fericit, sănătos și întemeiat!


Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare