Cainele si pisica, pericol de infectare pentru bebelus

Cainele si pisica, pericol de infectare pentru bebelus

0
bebelus catel (http://2.bp.blogspot.com)

bebelus catel (http://2.bp.blogspot.com)Daca te gandesti sa ramai insarcinata sau ai devenit deja mamica, trebuie sa tii cont de cateva indrumari precise cu privire la riscurile la care te expui tu, dar si bebelusul fie el in burtica, fie deja nascut, daca ai in casa un animalut de companie.

Oricat de drag ne-ar fi acest animal, nu trebuie sa uitam ca sanatatea noastra si a familiei noastre, mai ales cea a bebelusului este mult mai importanta si nu se merita sa risti. De aceea, pentru a evita efectele dezastruoase ale unei astfel de infectari este indicat ca atat pe durata sarcinii, cat si dupa aceea, sa indepartezi catelusul sau pisica din locuinta ta. Incearca sa ii gasesti un adapost la curte in asa fel incat sa o poti revedea din cand in cand.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata infectiile la care te poti expune si riscul pe care acestea il prezinta:

  1. Infectia cu Campylobacter – iti va aduce diaree, stari febrile si dureri abdominale severe. Catelul sau pisica purtatoare a bacteriei Campylobacter jejuni o detine in tubul sau digestiv. De aceea, riscul de infectare este destul de mare, omul putand-o contacta prin apa contaminata si fecalele animalului respectiv. Trebuie sa remarcam faptul ca o asemenea infectie este contagioasa, putandu-se transmite cu mare usurinta la scoala sau gradinita, in spatii colective mari. Tratarea acesteia impune tratament cu antibiotice.
  2. Rabia sau turbarea – te poti contamina destul de usor printr-o simpla muscatura sau zgarietura, mai ales atunci cand rana respectiva intra in contact cu saliva animalului. In caz de muscatura este indicat a se efectua vaccinul antirabic.
  3. Boala zgarieturii de pisica – simptomele acestei afectiuni sunt febra, umflarea ganglionilor limfatici, oboseala, cefalele. In caz de zgarietura mai grava medicul poate prescrie tratament cu antibiotic. Daca boala nu iese din tiparul de mai sus, de regula va trece fara tratament medicamentos.
  4. Tifosul exantematic Rocky Mountain – capusele purtate de blana animalului de companie poate fi cauza unei astfel de afectiuni. Modul de manifestare la om: febra mare, dureri musculare, frisoane, cefalee, urticarie. Tratarea se va face cu antibiotice.
  5. Pecinginea apare ca urmare a infectarii cu o serie de ciuperci aflate pe animale si la nivelul solului. De regula, cei mai afectati sunt copiii atunci cand intra in contact cu animalul infectat. Pecinginea apare ca o zona mai uscata, rotunda, rosie si mai umflata. Se poate manifesta chiar prin pierderea parului. Se va trata cu antifungice.
  6. Toxocarioza – apare ca urmare a infectarii cu parazitul Toxocara, ce se afla in intestinele cainilor si pisicilor de companie. Prin fecale, ouale parazitului ajung in mediul extern, contaminand solul pe care se joaca de obicei copiii. Asadar, cel mic va introduce parazitul in mediul sau intern, in intestinele sale, formand larve. Simptomele bolii sunt febra, tusea, urticarie, ficat marit. Boala se agraveaza atunci cand larvele ajung la ochi putand determina pierderea totala a vederii.
  7. Toxoplasmoza – se manifesta cu oboseala, urticarie, dureri in gat, dureri musculare, febra, marirea ganglionilor limfatici. In cazul in care infectia este luata de o femeie insarcinata in timpul sarcinii, acestea pot pierde sarcina, naste prematur sau, mai grav, pot aparea malformatii severe ale fatului.Fara comentarii

Lasa un comentariu