Aranjarea camerei bebelusului

Aranjarea camerei bebelusului

Momentul aducerii celui mic in casa dumneavoastra reprezinta o preocupare constanta in viata oricarei familii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In momentul introducerii lui in incapere, acesta trebuie sa faca cunostinta cu o priveliste care sa il poata inspira pe mai tarziu in propria sa dezvoltare, si de ce nu in cariera. De aceea este recomandat a colora camera copilului cat mai vioi posibil, acesta putandu-se bucura in orice moment de privelistile copilariei.

Personaje fantastice, cum ar fi, Alba ca Zapada, Cenusareasa, Batman, Spider Man ii pot intregi copilului dumneavoastra personalitatea. Asadar, nu ezitati in momentul decorarii camerei si realizati o coloratura cat mai vie cu inspiratii fantastice, de aici copilul putandu-si dezvolta foarte bine mentalul.

Inainte de aducerea acestuia acasa, este recomandat a se igieniza in totalitate camera, pentru ca cel mic sa intre intr-o atmosfera calda si curata. Pentru decorarea incaperii este bine ca parintii sa cunoasca minutios fiecare detaliu al camerei, sa stie care este peretele cel mai friguros din incapere pentru a-l feri de frig pe bebelus, sa cunoasca pe unde intra razele solare, intrucat o lumina foarte puternica il poate trezi inca de dimineata, acesta neavand un somn odihnitor in aceasta perioada.

Dupa cercetarea in detaliu a fiecarui amanunt al incaperii se poate trece la procedeul de igienizare, prin vopsirea peretilor cat se poate de colorat. Uitati de faptul ca sunteti adulti si ca restul locuintei dumneavoastra are un anumit stil coloristic. Ii puteti colora fiecare perete intr-un anumit fel, cu inspiratii din povesti cu printi si zane.

Asezarea mobilei in incapere poate reprezenta un procedeu destul de complicat. Patutul, dulapiorul cu multe sertare pentru hainutele bebelusului, masa de infasat, scaunul special creat pentru mama pentru comoditatea in timpul alaptarii naturale, covorasul colorat, toate acestea trebuiesc asezate in asa fel incat cel mic sa simta pe deplin confortul si caldura incaperii. De asemenea, mobila trebuie sa arate in acelasi ton coloristic ca si atmosfera incaperii. De aceea nu ezitati sa alegeti pentru fetite dormitoare roz sau rosii, iar pentru baietei dormitoare bleu.

Montarea perdelelor si a draperiilor pot fi un punct destul de dificil pentru adulti. Nu este recomandat a se folosi draperii intrucat cei mici, in  momentul primilor pasi pot trage de acestea care se pot desprinde foarte usor, vatamandu-i. Perdelele cu snururi sunt la fel de periculoase intrucat si le pot infasura dupa gat. Cu toate acestea puteti achizitiona perdele cu aceleasi inspiratii fantastice pentru ca totul sa fie in tonul incaperii.

Asadar, primirea celui mic acasa poate reprezenta un punct destul de sensibil si plin de necunoscute.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu