Camera unei adolescente, 100% vintage

Camera unei adolescente, 100% vintage

0

Majoritatea locuintelor pe care le intalnesc poarta amprenta stilului modern, minimalist. Din cand in cand insa am placerea sa descopar si exceptii, asa cum este si aceasta camera decorata intr-o nota mai putin actuala, 100% vintage.

thumb_340_x_510_25922-frumusetea-lucrurilor-cu-patina-2

Picture 1 of 5

Recunosc ca, atunci cand am vazut incaperea din imagini, am fost pe deplin impresionata, si nu atat de atmosfera calda si feminina, cat mai ales de aerul vintage pe care il transmite. Autoarea amenajarii este insasi proprietara casei. Aceasta si-a dorit sa creeze pentru fiica ei, aflata la varsta adolescentei, un decor confortabil, sentimental si cald. In discutia purtata, mi-a marturisit ca s-a ocupat in detaliu de fiecare aspect, adica de finisaje, mobilier si accesorii.

Cunoscand stilul de viata, dar si gusturile fiicei sale, gazda noastra a ales pentru adolescenta o camera spatioasa,care sa-i indeplineasca principalele cerinte, si a amenajat-o intr-un stil nu tocmai usor de conturat: cel vintage. Timpul avut la dispozitie a ajutat-o enorm. Mai exact, a colindat prin nenumarate magazine de profil pana a gasit acele lucruri menite sa contureze stilul pentru care optase si sa transmita totodata energie pozitiva.

Romantic si copilaresc in acelasi timp

 

Textile cu modele florale, un pat cu cadrul din fier forjat, mobilier pictat si cu aspect antichizat… Toate aceste elemente compun un decor vintage, ce aminteste de vremuri de altadata, cand folosirea si reconditionarea obiectelor vechi reprezenta una dintre cele mai definitorii practici. Combinatia cromatica rosu-verde „tradeaza” o fire visatoare si romantica.

Sfaturi

– Inainte de a amenaja o camera, stabileste o tema sau un concept concret, care sa constituie punctul de plecare.

– Achizitioneaza mai intai elementele strict necesare, apoi completeaza decorul cu obiecte de decor adecvate.
– Pentru ca rezultatul sa fie unul reusit, nu e musai sa dispui de lucruri scumpe. Important e sa le asociezi corect.
– Nu uita ca scopul final trebuie sa fie un ambient care sa te reprezinte. Asadar, uita de tendinte si creeaza o atmosfera in care sa te simti confortabil.

Acest articol a aparut in revista Domus, nr. de martie, 2011.