Campania “ABC-ul Animalelor de Companie” continua!

Programul “ABC-ul animalelor de companie”, demarat in luna noiembrie a anului trecut, continua si in 2013 in scolile din sectoarele 2 si 3 din Bucuresti.

Peste 1500 de elevi din 15 scoli au participat la programul educativ desfasurat de Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animalele de Companie (ARPAC), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Ingrijirea animalelor de companie, pe intelesul micutilor de clasa a doua

Proiectul “ABC-ul animalelor de companie” presupune predarea unor lectii interactive de catre un medic veterinar, o singura ora, la fiecare dintre clasele de-a doua. Orele de predare sunt relaxate, pe intelesul tuturor si axate pe chestiuni concrete despre cum trebuie ales un animal de companie, precum si despre modul in care trebuie ingrijit, hranit si iubit. 4 medici veterinari, cooptati de ARPAC, povestesc elevilor cum respectarea unor reguli simple va imbunatati relatia dintre stapan si animal, prelungind chiar durata de timp in care cei doi se bucura unul de celalalt.

Timp de o ora, in cadrul lectiilor deschise, noi ii invatam pe elevi cum sa aiba grija cat mai bine de animalul lor de companie. Micutii au ocazia sa afle lucruri noi, interesante si utile despre animalutele de langa ei si nevoile acestora. De altfel, sunt foarte entuziasmati de acest curs, ne adreseaza tot felul de intrebari, insa cel mai important este ca vor sa devina si mai responsabili. Cei care nu au inca un prieten de joaca necuvantator – daca isi vor dori unul in viitor – vor sti tot ceea ce presupune ingrijirea acestuia”, a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare