#CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite. Programul complet

Începând cu 31 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație medicală gratuită în cele 16 orașe incluse în caravana medicală de anul acesta.

Este al patrulea an în care două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă oră va străbate țara alături de medici specialiști care vor oferi consultații senologice gratuite. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de trei zile.

CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. Este o inițiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

Anul acesta proiectul se desfășoară în trei etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, cea de-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru perioada 7 septembrie – 2 octombrie. Peste 1500 de femei vor beneficia, în 2020, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie – și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș).

Programul primei etape (31 iulie- 14 august) a caravanei #CancelCancer2020 este următorul:

Mediaș 31 iulie-2 august

Deva 3-5 august

Alba Iulia 6-8 august

Zalău 9-11 august

Carei 12-14 august

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi. Contextul pandemic implică o serie de măsuri și reguli ale caravanei cu privire la normele de igienă și de distanțare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform următorului orar:

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00

Ziua 2/oraș: 10:00-19:00

Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare