Când revenim la Starea de Urgență. Nelu Tătaru: „Condiția e să avem 10.000 de infectări în 3-4 zile”

Nelu Tătaru anunță condițiile în care am putea reveni la starea de urgență. În ultimele zile, s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri de la izbucnirea epidemiei de coronavirus la noi în țară.

Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a declarat că starea de urgență ar putea fi din nou instituită în România dacă se va ajunge la o cifră de zece mii de cazuri de noi infectări cu noul coronavirus într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii țări.

Declarația a fost făcută pe joi, 9 iulie, în ziua în care numărul de cazuri de infectări a depășit recordul de miercuri și am ajuns să avem 614 noi cauzuri.

Ministrul Sănătății a declarat că România nu a depășit încă primul val al pandemiei de coronavirus și că, în prezent, „asistăm la a doua cocoașă a primului val”, după ce pe teritoriul țării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri.

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu pentru Agerpres.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare