Canta-i pentru o mai buna dezvoltare a intelectului

Canta-i pentru o mai buna dezvoltare a intelectului

0

In primele luni de viata, tu, ca si mama, esti tot universul copilului tau. Prin intermediul tau el va cunoaste lumea inconjuratoare. Ajuta-l sa-si dezvolte capacitatea intelectuala inclusiv prin intermediul muzicii. Bebelusii prefera sunetele armonice si melodice, sunete care ii multumesc si ii relaxeaza. Pentru ca prefera notele inalte, se linistesc mai bine auzind vocea mamei decat vocea mai adanca a tatalui.

mom-n-baby

Picture 1 of 2

Muzica este binevenita chiar de la inceput! Expune nou-nascutul la mai multe tipuri de muzica. Nu trebuie sa fie neaparat muzica pentru copii, poti sa incerci si muzica clasica, cu efect garantat de linistire. Fii atenta la reactiile copilului pentru a-ti da seama ce tip de muzica il face fericit. Daca tu canti la un instrument, exerseaza atunci cand este prin preajma, dar pastreaza volumul mediu pentru a nu dauna auzului.

Cantecele de leagan nu s-au demodat! Nu conteaza ca nu ai voce sau ureche muzicala. Pentru bebelusul tau oricum ai cea mai frumoasa voce din lume. Nu stii niciun cantec de leagan? Inventeaza unul. Simplul fapt ca cel mic iti aude vocea il va ajuta sa invete limbajul. Nou-nascutii adora ritmurile cantecelor si fragmentele repetitive ale acestora. Chiar pot recunoaste anumite melodii din moment ce le-au mai auzit o data. Asa ca alege un cantec potrivit si acela sa fie favoritul vostru.

Cantati impreuna! Pe masura ce creste, bebelusului tau ii va face placere sa cante cu tine. Asocierea cuvintelor cu ritmul ajuta creierul sa le invete mai repede si sa le memoreze mai mult timp. De aceea ne aducem aminte versurile cantecelor pe care le fredonam in copilarie, chiar daca nu le-am mai auzit de ani de zile.

Articole similare

0