Caria de biberon la bebelus

Caria de biberon la bebelus

0
bebelus (http://mrspriss.com)

bebelus (http://mrspriss.com)Alaptatul bebelusului prin biberon impune o serie de riscuri dentare. Chiar daca nu ne asteptam la varste asa de fragede, caria de biberon apare fara a constientiza prea bine acest mecanism.

De aceea, pentru a preintampina astfel de probleme este indicat sa va spalati copilul pe dinti imediat dupa alaptare, chiar daca dintisorii acestuia nu sunt completi.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Conform specialistilor curatarea cavitatii bucale va trebui sa fie facuta  inca de dinaintea aparitiei primilor dintisori, in acest fel ajutandu-va bebelusul prin masarea gingivala. Dupa aparitia primilor dintisori igiena dentara este obligatorie.

Pentru a curata cavitatea bucala a bebelusului va trebui sa va ajutati de o periuta de dinti pentru bebelusi sau sa faceti stergerea ajutandu-va de o compresa sterila. In cazul in care nu igienizati zona, dupa alaptare si mai ales in timpul noptii se va crea un mediu propice pentru aparitia cariei de biberon.

Potrivit specialistilor se recomanda sa se asigure igiena dentara mai inainte de eruptia dintisorilor intrucat caria de biberon apare destul de repede dupa aparitia dintilor de lapte. In acest fel dintii se vor pigmenta destul de mult, cariile macinandu-i si ajungand sa le distruga in intregime coroana.

In acest mod, bebelusul nu va mai putea mesteca alimentele, afectiunile stomacale fiind primele care il vor afecta.

Asadar, in cazul in care veti observa astfel de probleme dentare la cel mic, adresati-va de urgenta medicului stomatolog pentru tratarea afectiunii si stoparea cariilor.
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu