Carnea de pui și gustul de ‚acasă’

Carnea de pui și gustul de ‚acasă’

0

Ții minte din copilărie aromele ispititoare care te făceau să uiți de joacă? Intrai pe furiș în bucătărie și ciuguleai din carnea de pui proaspăt scoasă din cuptor, lăsând-o să se topească și să îți încânte simțurile. Îți sună cunoscut, nu-i așa? Și nouă…

Carnea de pui reprezintă o alegere des întâlnită la mesele principale, nu numai pentru că este savuroasă, ci și pentru că se digeră ușor și are un număr redus de calorii. În plus este călduros recomandată de nutriționiști în regimurile alimentare de slăbire sau aferente anumitor afecțiuni.

Ținând cont de frecvența cu care consumăm carnea de pui, tindem să nu îi mai recunoaștem importanţa care i se cuvine, considerând că, oricum, nimic astăzi nu mai are gustul de „acasă”. Însă nu-i așa. Cu Vegeta Gust de găină de la Podravka România poți asezona orice fel de mâncare, indiferent de modul de preparare și servire (ciorbe, tocăniţe, fripturi, sosuri, risotto) pentru că legumele uscate natural din compoziția Vegeta conferă savoare preparatelor.  

Pentru că mulți dintre noi nu mai avem timp pentru gătit, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România, ne recomandă o rețetă din carne de pui pe cât de simplu și ușor de făcut, pe atât de delicioasă.

Avem nevoie de un pui întreg, boia dulce de ardei, o lingură de Vegeta Gust de găină, sare și piper, după gust, câțiva stropi de ulei de măsline pentru a unge puiul, sos de soia, o căpățână mare de usturoi, mărar verde și nelipsiții cartofi pentru garnitură (care poate fi făcută și din morcovi sau dovlecei).

Puiul se curăţă și se spălă bine în apa rece. Pe toată suprafața se crestează în mai multe locuri cu un cuțit, asfel încât acolo să încapă bucățele de usturoi, care îi vor da o aromă apetisantă. După aceea, puiul se unge cu ulei, se stropește bine cu sos de soia și boia dulce, o lingură de Vegeta Gust de găină, sare şi piper. În interiorul puiului putem așeza o mână de căței de usturoi și mărar. 

Puiul se dă la cuptor timp de o oră (200 grade Celsius este temperatura optimă), pe un pat de legume bine-alese, tăiate felii sau cuburi și prefierte în prealabil. La 30 minute puiul se întoarce pe partea cealaltă. La final o să vedeți că legumele și puiul se vor îmbina armonios, cu un gust demențial de bun … ca la mama acasă.

Cu Vegeta carnea de pui îți va dezvălui gusturi nebănuite, așa că dintr-un fel de mâncare plicticos o poți transforma într-unul cu gust intens și apetisant.