Cat costa procedura inseminarii artificiale?

Cat costa procedura inseminarii artificiale?

cuplu

cuplu

Picture 1 of 2

Inseminarea artificiala este o procedura destul de comuna pentru depasirea problemelor referitoare la infertilitatea unui cuplu. Cu toate acestea, multe femei nu stiu care sunt costurile unei astfel de proceduri.

Procedura de inseminare artificiala se realizeaza in cadrul unor centre medicale specializate, de regula in clinici private cu renume. O asemenea procedura consta in plasarea spermatozoizilor partenerului in cavitatea genitala a femeii in vederea reproducerii sale.

Costurile inseminarii artificiale difera destul de mult de la o clinica la cealalta in functie de garantarea reusitei, dar si de aparatura folosita. Cu toate acestea, inseminarea artificiala se incadreaza in categoria celor mai ieftine proceduri de reproducere umana asistata.

Asa cum aminteam costul inseminarii artificiale nu este foarte ridicat variind in functie de modul in care se realizeaza o astfel de procedura. De regula inseminarea intraurerina simpla variaza intre 1000 si 3000 de lei, cu mici diferente in functie de clinica.

Inseminarea artificiala cu partener ajunge la circa 600 de lei, iar inseminarea artificiala cu donator de sperma poate depasi 3000 de lei.

La un pret mai ridicat clinicile moderne pot incerca anumite dozaje hormonale care sa asigure reusita ulterioara a procedurii. Tocmai de aceea, garantand pentru reusita clinicile pot solicita niste costuri suplimentare.

Foto: http://www.clicksanatate.ro / http://sanatate.bzi.ro