De ce avem nevoie pentru baia nou-nascutului?

De ce avem nevoie pentru baia nou-nascutului?

prima-baita-bebelus

3810-104829-baita

Picture 1 of 2

Trusoul nou-nascutului include pe langa multitudinea de hainute multicolore si o serie destul de larga de produse de ingrijire necesare pentru baia sa.

Imediat dupa aducerea nou-nascutului acasa este indicat ca proaspata mamica sa aiba la indemana tot ceea ce ii este necesar pentru baia acestuia. Cu toate ca prima baita a nou-nascutului nu este una foarte lunga intrucat medicii ii recomanda mamei inmuierea unei carpe umede cu care sa fie spalat in asa fel incat bontul ombilical sa nu i se umezeasca.

Dupa caderea bontului ombilical proaspata mamica va trebui sa aiba la indemana o gama destul de larga de produse pentru baia nou-nascutului. Alegerea din timp a caditei reprezinta o decizie potrivita intrucat in ultimul moment mamica nu va mai avea timp sa alerge prin magazine pentru a o gasi pe cea mai potrivita.

Cadita de baie cu spatar sau cea cu termometru incorporat reprezinta o alegere ideala – mama nemaifiind nevoita sa sprijine nou-nascutul cu mana si nici sa cumpere un alt termometru pentru verificarea temperaturii apei. In cazul in care cadita nu are termometru este bine sa cumperi unul pentru verificarea temperaturii apei in asa fel incat sa te asiguri ca aceasta nu este nici prea fierbinte si nici prea rece.

Un alt obiect indispensabil pentru baia nou-nascutului este samponul sau lotiunea din cap pana-n picioare. In functie de nevoile fiecarui nou-nascut, dar si pentru o buna protectie a ochilor sensibili este indicat sa alegeti o formula de spalat fara lacrimi si fara substante parfumate.

Prosopul de baie pentru nou-nascut reprezinta un alt lucru indispensabil. Acesta va trebui sa aiba prevazut la un colt o gluga pe care sa i-o poti pune cu usurinta pe cap, ferindu-l de raceala.

In cazul in care face baie in cadita si exista pericolul de alunecare poti cumpara un covor antiderapant pe care sa il asezi in cada.

Uleiul de masaj, crema pentru prevenirea iritatiilor la fundulet, lotiunea de dupa baie, forfecuta de unghii, aspiratorul nazal si peria de par reprezinta alte elemente pe care nu va trebui sa le omiti atunci cand ii faci trusoul nou-nascutului.

Foto: http://www.redfile.ro / http://www.libertatea.ro

Articole similare