Cat de importante sunt discutiile despre sex cu copilul?

Cat de importante sunt discutiile despre sex cu copilul?

mama copil

mama-copil-discutie

Picture 1 of 2

Fiind inconjurati de informatia media cu suficiente articole legate de sex, poze, imagini, filme, adesea micutii par a fi tentati sa citeasca tot mai mult si sa priveasca pozitiile sexuale expuse in revistele de profil.

Asadar, iata cum presa din zilele noastre pare sa ne agreseze copiii, uneori nici nu trecuti de varsta de 10 anisori. Cu toate ca informatia pare a fi esentiala si in acest domeniu, cei mici trebuind sa isi creeze o opinie despre astfel de lucruri, totusi in media informatia sexuala nu apare de cele mai multe ori ca un domeniu educativ, prezentand informatii indecente, ci de cele mai multe ori ca un domeniu vulgar, plin de non-sens. Asa ca, atunci cand va ganditi sa incepeti sa vorbiti cu copilul dumneavoastra despre acest gen de informatie, este indicat mai inainte de toate sa luati in calcul faptul ca micutii pot cadea in capcanele unor astfel de reviste, fiind curiosi sa le descopere si chiar sa puna in aplicare ceea ce regasesc acolo. Asadar, iata ca din acest punct de vedere este indicat sa incepeti educatia sexuala a copilului dumneavoastra sau sa ii vorbiti acestuia despre sex pornind de la o varsta frageda, chiar inainte de a cadea prada revistelor de specialitate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Fara acest gen de discutii va puteti trezi in situatia in care fetita dumneavoastra, rapita din anii inocentei de agresivitatea presei, a experimentat ceea ce a vazut in reviste ori in filme ori a pus in aplicare ceea ce se discuta cel mai adesea pe treptele scolilor, a gradinitelor  sau in parcul de joaca pentru copii. A vorbi despre sex inseamna a-ti feri copilul de experientele unui contact sexual prematur, de un eventual avort sau de o sarcina nedorita. De aceea, aveti ample discutii despre ce inseamna menstruatie, despre ce inseamna o relatie dintre un barbat si o femeie, explicandu-i in mod clar cum a fost adusa pe lume, evitand zicala „te-a adus barza”, inca de la varsta de 9-10 anisori.

Cunoascand chiar de la voi ce inseamna actul sexual in sine, dar si ce riscuri ar putea presupune daca este practicat de la varste fragede, veti putea scuti dorintele acesteia sa citeasca asemenea lucruri in reviste sau ziare, expuse mult prea vulgar pentru capacitatea acesteia de intelegere.

Daca veti considera ca astfel de lucruri pot fi discutate doar cu fetitele, ele fiind cele mai expuse riscului, ei bine, gresiti. Discutiile despre sex trebuiesc comunicate si baieteilor intrucat si acestora curiozitatea le va putea fura inocenta mult prea devreme.

Foto: http://depici.ro / http://storage0.dms.mpinteractiv.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu