Ciclul menstrual si sarcina

Ciclul menstrual si sarcina

0
ciclu menstrual

ciclu-menstrual

Picture 1 of 2

Daca iti doresti sa ramai insarcinata trebuie sa incerci sa pandesti momentul propice pentru sex. Asa ca, o buna informare referitoare la data ciclului menstrual si modul de manifestare al acestuia pe parcursul unei luni reprezinta cheia succesului.

Asadar, trebuie sa cunosti cat de des sa faci sex cu partenerul, in ce perioada, dar mai ales datele la care esti cea mai fertila.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit studiilor, ciclul menstrual dureaza circa 28 de zile. Ovulatia intervine in cea de-a 14 zi a acestuia. Prima zi a ciclului menstrual incepe cu data primei zile de sangerare propriu-zisa, asa ca, calculul celei de-a 14 zi se va face pornind de la data sangerarii. Cu toate acestea, data ovulatie poate depide si de durata in zile a ciclului menstrual. Daca menstruatia intrevine mai tarziu, femeia avand un ciclu de peste 30 de zile, ce-a de-a 14 zi se va schimba. Asadar, la un ciclu de 30 de zile, ovulatia va fi in ziua 17.

Asa ca, poti incerca sa tii o evidenta a acestor date pentru conceperea celui mic. Noteaza data menstruatiei si data de sfarsit a ciclului si apoi adauga 14 zile pentru a afla ziua exacta a acestei perioade.

Chiar daca calculul acestei perioade pare a fi cel mai precis, exista cateva indicii adiacente pe care ni le ofera organismul nostru. Asadar, modificarea temperaturii bazale,o mucoasa mai consistenta, dar si modificari ale pozitiei cervixului sunt semnele specifice perioadei ovulatorii.

Temperatura bazala va creste pe parcursul ciclului menstrual. Vei putea concepe un bebelus cu circa 2 zile inainte de modificarea temperaturii corpului. Vei avea asadar nevoie de circa 2-3 luni, timp in care sa iti notezi cum se manifesta organismul tau si care este perioada in care va incepe sa creasca temperatura.

O mucoasa mai consistenta, de genul unui albus de ou transparenta si alunecoasa apare atunci cand devii fertila. Tot astfel, dorintele sexuale mai accentuale, dar si modificarile starilor comportamentale devin la fel de frecvente intr-o astfel de perioada, urmare a modificarilor hormonale.

Sexul in aceasta perioada trebuie facut fara restrictii, dar nu numai in acea zi calculata de tine. Asa ca, faceti sex cat mai mult si mai des pentru a ajunge la reusita. Trebuie sa cunosti faptul ca inainte cu cinci zile de a ovula poti ramane insarcinata.

Foto: http://www.organicbebe.ro / http://img.kudika.ro
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu