Cat de periculoase sunt vaccinurile la copii?

Cat de periculoase sunt vaccinurile la copii?

0
vaccin (http.2.bp.blogspot.com)

vaccin (http.2.bp.blogspot.com)Desi se spune ca sunt sanatoase, vaccinurile efectuate copiilor mici sunt destul de periculoase. Sistemul imunitar destul de sensibil al copilului nu va putea face fata injectarii vaccinurilor mai ales daca se tine cont de componentele toxice ale acestora.

Potrivit cercetatorilor, componentele vaccinurilor pot determina anumite reactii infectioase sau chiar mortale pentru copiii mai mici de un anisor. Cu toate acestea, vaccinurile raman periculoase chiar si la un an sau mai mult de la injectare, determinand boli destul de grave.

Tot medicii sunt de parere ca absenta reactiilor la vaccinare poate determina anumite stari destul de neplacute. Asa se intampla ca tot mai multi parinti care observa ca in urma injecatarii vaccinului, copilul nu a avut nicio reactie solicita medicilor sa le repete. In cazul in care nu apar reactii la vaccinul injectat de curand va trebui sa iti ridici un semn de intrebare si sa nu mai repeti vaccinul. Este posibil ca vaccinul sa devina mai periculos mai tarziu sau chiar la maturitate, determinand vaccinoza cronica.

Vaccinarea unui copil cu varsta de pana la un anisor poate fi extrem de periculoasa intrucat sistemul nervos este inca incomplet dezvoltat, ceea ce va putea conduce la aparitia unor sechele. La nivelul creierului va putea aparea o inflamatie ceea ce va conduce la encefalita postvaccinala care se va manifesta mai tarziu prin:

  • retard;
  • agresivitate;
  • autism;
  • intarzierea vorbirii;
  • hiperactivitate;
  • coeficient de inteligenta scazut.

Indiferent daca vaccinul a fost realizat la 1 anisor sau mai inainte, astfel de reactii pot aparea dupa varsta de trei ani, fiind destul de periculoase. De regula, reactiile imediate trec neobservate de parinti intrucat copilul nu se poate exprima, fiind in imposibilitate de a-ti comunica ceea ce simte in acel moment.