Cantitatea de apa necesara consumului copilului

Cantitatea de apa necesara consumului copilului

0
copil care bea apa (www.icis.com)

copil care bea apa (www.icis.com)Consumul de apa este obligatoriu pentru sanatatea copilului tau. Cu toate acestea, multi parinti nu cunosc cata apa trebuie sa bea zilnic un copil.

Potrivit medicilor, apa reprezinta 75% din greutatea corpului unui copil cu varsta de pana la un anisor. Asadar, importanta apei este esentiala pentru viata acestuia.

In timpul verii sau atunci cand copilul se joaca sau face exercitii fizice, corpul acestuia transpira. De aceea, este necesar ca acesta sa bea apa. In zilele caniculare, copilul transpira de trei ori mai mult decat in mod obisnuit si de aceea este necesar ca copilul sa bea apa destul de multa in asa fel incat pielea sa nu fie uscata.

In mod obisnuit, copilul intre 1 si 6 anisori va trebui sa bea zilnic 70-90 ml de apa. Intr-un cuvant, un copil cu o greutate de 15 kg va trebui sa bea un litru de apa zilnic. Atunci cand afara este foarte cald, cantitatea de apa va trebui marita in functie de necesitatile fiecaruia.

Cu toate acestea, copilul nu bea niciodata suficienta apa, fiind dornic sa se joace. De aceea, incercati sa il indrumati si sa il sfatuiti sa bea apa cu regularitate. In cazul in care refuza, incercati sa stabiliti anumite strategii – folositi paiul.

Apa potrivita pentru copil este cea bogata in saruri minerale. Cu toate acestea, nu va trebui sa ii dati apa minerala in mod frecvent intrucat apa carbogazificata ii poate dauna florei stomacale.

Puteti inlocui consumul de apa cu consumul de ceai sau lapte. Insa, este indicat sa nu il lasati pe copil sa bea sucuri acidulate sau apa rece intrucat poate provoca tulburari digestive destul de grave.

Pentru siguranta digestive, copilul va trebui sa bea apa plata imbuteliata. De regula este indicat sa evitati consumul de apa de la robinet intrucat poate contine multe bacterii daunatoare sanatatii copilului.