Cat de sigura este pilula nonhormonala?

Cat de sigura este pilula nonhormonala?

0
pilula nonhormonala

pilula-nonhormonala

Picture 1 of 2

Siguranta pilulei nonhormonale nu este inca destul de cunoscuta, chiar daca pilulele contraceptive obisnuite le-am experimentat cu siguranta majoritatea dintre noi. Cu toate ca pot fi destul de sigure, protejandu-ne in fata unei sarcini nedorite, acestea, luate la intamplare si fara recomandare medicala pot conduce catre acumularea kilogramelor in plus sau catre anumite dereglari hormonale greu de stapanit.

De aceea, cercetatorii au reusit sa descopere o pilula contraceptiva nonhormonala care sa nu le afecteze in niciun fel pe cele ce sunt nevoite sa le inghita zilnic.

Prin zeci de experimente, oamenii de stiinta au incercat sa inhibe semnalul transmis de catre femeie in perioada fertila. Prin pilula nonhormonala, barbatul nu va mai resimti aceeasi atractie pentru partenera, actul sexual fiind astfel evitat. Pentru a fi siguri de reusita, oamenii de stiinta au incercat experimentarea pilulei pe soareci.

In acest fel, noua descoperire are la baza inhibarea tendintei de atragere a spermei de catre ovul in momentul in care femeia se afla in perioada fertila. Astazi, actualele pilule actioneaza in sensul inhibarii perioadei fertile a femeii, afectandu-i acesteia intreg sistemul endocrin al organismului, prezentand risc crescut de boli la nivelul inimii si chiar cancer.

Prin influenta ionilor de calciu sperma se va simti incapabila sa penetreze ovulul ce se afla in apropiere, sistemul endocrin al femeii fiind astfel destul de bine protejat.

De asemenea, ingerarea unei astfel de pilule va cadea de acum inainte si in sarcina barbatilor, noile descoperiri generand pilula contraceptiva masculina, actionand tot in scopul evitarii unei sarcini nedorite de catre parteneri.

Foto: http://www.fmagazin.ro / http://www.consultatii-medicale.ro