Cat dureaza ovulatia?

Daca incercati sa ramaneti insarcinata, aflati cat dureaza ovulatia si cand este posibil sa ramaneti gravida.

 

Un ciclu menstrual normal dureaza intre 21 si 35 de zile. Ovulatia are loc o singura data in aceasta perioada de timp, dar „fereastra fertila” (cand este cel mai probabil sa concepeti) se intinde pe sase zile. Iata ce trebuie sa stii despre cat dureaza ovulatia, astfel incat sa iti poti creste posibiliatea de a ramane insarcinata.

 

Cat dureaza ovulatia?

O femeie ovuleaza timp de 12 pana la 24 de ore in timpul fiecarui ciclu menstrual.

 

Ovulatia are loc dupa cresterea hormonului luteinizant (LH), determinand un ou matur sa paraseasca uterul si sa calatoreasca pe trompa uterina. Oul supravietuieste 12-24 de ore, apoi se dezintegreaza in mucoasa uterina si se elimina in timpul menstruatiei. Cu toate acestea, daca sperma fertilizeaza ovulul inainte ca acesta sa se dezintegreze, acesta se poate atasa de mucoasa uterina si poate forma o sarcina.

 

Cat dureaza fereastra fertila?

 

Este important sa retineti ca ovulatia nu este singura data cand poate aparea sarcina. Sperma poate trai cel putin cinci zile in tractul reproductiv feminin. Prin urmare, cineva poate ramane insarcinata dintr-un act sexual oricand la cinci zile inainte de ovulatie sau la 24 de ore dupa ovulatie, deoarece oul poate supravietui 24 de ore.

 

Daca incercati sa ramaneti insarcinata este recomandat sa intretineti relatii sexuale des in aceasta „fereastra fertila de sase zile, cand sperma si ovulul au cea mai mare probabilitate de intalnire. Retineti ca sansele de a ramane gravida sunt deosebit de mari in ziua ovulatiei si cu trei zile inainte.

 

Cand are loc ovulatia?

 

Pentru a sti cat dureaza ovulatia, ajuta sa stii cand are loc efectiv. In general, femeile ovuleaza cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie. De exemplu, o femeie cu un ciclu normal care dureaza 28 de zile va ovula probabil in ziua 14, iar fereastra ei fertila ar fi zilele 9-14.

In mod similar, daca ciclul ei dureaza 30 de zile, ovulatia va avea loc probabil in ziua 16, iar fereastra fertila ar cuprinde zilele 11-16. Totusi, fiecare femeie ovuleaza diferit, astfel incat aceste linii directoare nu vor fi pe deplin exacte.

 

Puteti ovula de mai multe ori pe menstruatie?

O femeie ovuleaza o singura data pe ciclu menstrual. Cu toate acestea, rareori, o femeie poate elibera mai multe ovule in timpul ovulatiei. Daca ouale sunt fertilizate, acest lucru poate duce la sarcina gemelara.

 

Exista, de asemenea, sansa ca o femeie sa nu ovuleze deloc. Se intampla de obicei din cauza unor afectiuni subiacente, cum ar fi sindromul ovarului polichistic (SOP). Nu puteti concepe daca nu ovulati, asa ca discutati cu medicul daca sunteti ingrijorata.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare