Cat de mult ar trebui sa manance un nou-nascut?

Hranirea bebelusului poate fi o sarcina descurajanta in primele cateva saptamani. Fie ca alaptati la san sau cu biberonul, programul de hranire a nou-nascutilor poate fi obositor.

Din pacate, pentru noii parinti, nu exista un ghid unic pentru a va hrani copilul.

Cantitatea ideala de hranire a nou-nascutilor va varia in functie de

  • greutatea corporala,
  • apetitul
  • varsta bebelusului.

De asemenea, va depinde daca alaptati sau il hraniti cu lapte praf. Consultati intotdeauna medicul pediatru daca nu sunteti sigur cat de des sa hraniti un nou-nascut.

Cat ar trebui sa manance un nou-nascut alaptat?

 

Probabil ca bebelusul nu va fi prea flamand in primele cateva zile de viata si poate consuma in jur de 14 grame de lapte.

Unitatea va creste in curand la 28 pana la 50 grame. In a doua saptamana de viata, bebelusul tau insetat va manca aproximativ 60 pana la 85 grame intr-o singura sesiune de alaptare.

Vor continua sa bea cantitati mai mari de lapte matern pe masura ce cresc. Desigur, este greu sa tineti evidenta gramajului atunci cand alaptati, motiv pentru care este recomandata asistenta medicala la cerere.

Deci, cat de des mananca nou-nascutii? In primele patru pana la sase saptamani, bebelusii alaptati se infometeaza, in general, la fiecare doua pana la trei ore non-stop. Aceasta echivaleaza cu aproximativ 8 sau 12 mese pe zi. Este totusi indicat  sa le permiteti sa bea mai mult sau mai putin, in functie de cum doresc.

Bebelusii consuma de obicei aproximativ 90% din portia de lapte matern in primele 10 minute de hranire.

Pentru a programa corect sesiunile de asistenta medicala, urmati indicii nou-nascutului. Aveti grija la semne de foame, cum ar fi vigilenta crescuta, gura, sau inradacinare (un reflex in care bebelusul deschide gura si isi intoarce capul spre ceva care le atinge obrazul).

Medicul pediatru va poate recomanda sa va treziti nou-nascutul pentru hranirea de noapte si in primele saptamani.

Veti sti ca bebelusul primeste suficienta hrana analizand greutatea bebelusului atunci cand mergeti la pediatru si din numarul scutecelor umede (aproximativ cinci pana la opt pe zi in primele cateva zile si sase pana la opt pe zi dupa aceea).

Cat de mult ar trebui sa manance un nou-nascut alimentat cu formula?

Ca si in cazul alaptarii, nou-nascutii, in general, nu vor bea multa formula in primele zile de viata – poate doar 14 grame pe hranire. Cantitatea va creste in curand, iar bebelusii hraniti cu formula de lapte praf  vor incepe sa consume intre  60-80 grame la o masa.

Pana cand implinesc o luna, bebelusul poate consuma pana la 113 grame de fiecare data cand il hranesti. In cele din urma, se vor limita la aproximativ 200g la o masa (desi aceasta etapa este la cateva luni distanta).

Intrebarea „cate grame de lapte ar trebui sa bea un nou-nascut?” depinde si de masuratorile bebelusului.

Incercati sa oferiti bebelusului 70g de formula pe kilogram de greutate corporala in fiecare zi.

 

In ceea ce priveste programul de hranire pentru nou-nascut, planificati sa il alimentati la fiecare 3 pana la 4 ore.

Sugarii hraniti cu formule se pot hrani putin mai rar decat sugarii alaptati. Asta pentru ca formula este mai consistenta. Medicul pediatru va poate recomanda sa va treziti nou-nascutul la fiecare patru sau cinci ore pentru a le oferi o sticla de lapte praf.

 

In afara de respectarea unui program, este de asemenea important sa recunoastem indicii despre foamete, deoarece unii bebelusi au un apetit mai mare decat altii. Indepartati sticla. Odata luata analizati comportamentul micutului. Daca isi loveste  buzele dupa ce a golit sticla, este posibil sa nu fie inca satul.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare