Cat timp dureaza sa ramai gravida

 

Nu exista o strategie potrivita tuturor pentru a ramane insarcinata, ceea ce inseamna ca este dificil de stabilit cat timp ar putea dura pentru o persoana sa poata concepe. Daca intampinati probleme pentru a ramane gravida, nu sunteti singuri sau fara speranta – acest lucru este mult mai frecvent decat va puteti da seama.

Planned Parenthood explica ca poate dura pana la sase zile pentru ca spermatozoizii si ovulul sa formeze un ovul fertilizat si sase pana la 10 zile pentru ca ovulul fertilizat sa se implanteze in uter. Sarcina incepe oficial odata cu eliberarea hormonilor necesari pentru sustinerea sarcinii.

Sarcina incepe la 12-16 zile dupa contactul sexual, daca reuseste sa se prinda de prima data.

Sunt insa si alti factori care pot ingreuna aparitia sarcinii

Varsta

85% dintre femeile de 20/30 de ani care incearca sa conceapa fara probleme de sanatate raman insarcinate in decurs de un an. In ceea ce priveste femeile in varsta de 40 de ani (42 sau mai putin pentru a fi specifici), nu este nevoie de mai mult timp. Se poate intampla doar sa nu existe suficiente oua de calitate la varsta respectiva. In ceea ce priveste varsta de 45 de ani si peste, sansele de sarcina sunt cu adevarat neglijabile fara asistenta.

Contraceptie

Odata ce o perioada este din nou regulata dupa tratamentul contraceptiv, corpul tau este gata sa conceapa. In cazuri extreme (in special Depo Provera) o perioada normala poate dura pana la 18 luni.

Majoritatea femeilor reiau menstruatia normala destul de repede. Menstruatia normala inseamna ca femeile ovuleaza in mod regulat, ceea ce creste sansele de sarcina.

  • Pilula: este posibil sa ramaneti gravida imediat dupa ce incetati sa luati pilula. Chiar daca ciclul dvs. nu este regulat – poate dura cateva luni pana cand menstruatia dvs. se va sincroniza din nou cu o rutina.
  • DIU: DIU Mirena (dispozitiv intrauterin) este un contraceptiv care elibereaza hormoni care este plasat in uter. Acesta furnizeaza o cantitate mica de hormon (progestin) direct in uter. Aceasta forma de contraceptie este eficienta timp de pana la cinci ani. Cuplul tanar de varsta medie are nevoie de aproximativ 4-6 luni pentru a concepe si dupa un an, aproximativ 85-90% dintre cupluri vor concepe.
  • Contraceptive injectabile: intr-un studiu amplu, timpul mediu pentru a ramane insarcinata dupa intreruperea Depo-Provera – o injectie cu hormon progestin care va impiedica sa ovulati – a fost de zece luni.

Consumul intens de alcool si fumatul

  • Fumatul: nu numai ca are legatura cu problemele de fertilitate. Ci si provoaca menopauza timpurie, leziuni ale colului uterin si ale trompelor uterine. Comparativ cu femeile care nu au fumat niciodata, cercetatorii au descoperit ca fumatorii activi sunt cu 14% mai predispusi la infertilitate. Iar sansele de menopauza timpurie crescute cu 26%.
  • Consumul de alcool poate provoca, de asemenea, un risc crescut de tulburari ale ovulatiei care afecteaza eliberarea oualor din ovare.
  • Ambele: Aceste lucruri pot modifica structura ADN-ului ovulului (si spermei). Chiar si vaparea poate provoca acest lucru. Cu toate acestea, acestea pot afecta calitatea conceptiei, nu momentul conceptiei.

Greutatea

Atat supraponderalitatea cat si subponderalitatea pot afecta negativ ovulatia femeii. Celulele adipoase pot produce o cantitate de estrogen. Deci, atunci cand sunteti supraponderal, mai mult estrogen decat este necesar poate afecta regularitatea ovulatiei.

In timp ce subponderalitatea poate provoca o lipsa de productie de estrogen, eliminand si ovulatia.

Stres

Este bine cunoscut faptul ca stresul poate schimba menstruatia unei femei. Potrivit unui studiu, femeile care s-au simtit mai stresate au avut cu aproximativ 40% mai putine sanse de a concepe in acea luna.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare