4 modalitati de ne proteja de virusul gripal in casa

Microbii provin dintr-o varietate de surse, cum ar fi sistemele de ventilatie, plantele, mediul in aer liber si propriul nostru nor microbian. De obicei, acestea nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea noastra si nu trebuie sa va faceti griji.

 

Atunci cand cineva contracteaza un virus respirator, cum ar fi gripa, este posibil sa doriti sa reevaluati situatia pentru a-i proteja pe membrii familiei.

Urmand cativa pasi simpli, puteti reduce sansele ca infectia sa se raspandeasca catre cei cu care locuiti sau intra in casa voastra.

Nu-ti mai atinge fata!

Primul pas al procesului este determinarea modului in care se raspandeste agentul patogen. Pentru gripa, exista doua cai bine cunoscute. Primul este transmiterea directa de la o persoana la alta prin picaturi si posibil prin aer.

Cealalta este transmiterea indirecta in care oamenii se infecteaza din greseala dupa ce au atins suprafete contaminate, numite uneori „fomite”.

Cercetarile au aratat ca transmiterea indirecta poate contribui semnificativ la un focar.

Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii au obiceiul de a-si atinge in mod regulat fetele, crescand sansele de a intra in contact cu virusul.

Utilizati substante chimice sau abur pentru a ucide gripa

Urmatoarea etapa implica identificarea metodelor de prevenire si / sau control al cailor de infectie.

Cea mai usoara optiune este de a elimina raspandirea, tinand persoanele infectate departe de zonele in care cele sanatoase tind sa se adune. Dar, spre deosebire de spital, izolarea nu este de obicei posibila in casa.

Singura optiune ramane reducerea probabilitatii de auto-inoculare prin uciderea virusului pe suprafete, o practica cunoscuta sub numele de dezinfectie.

Dezinfectarea este diferita de curatarea generala. Asta pentru ca  este conceputa pentru a ucide anumite tipuri de specii microbiene. In domeniul sanatatii, dezinfectantii sunt reglementati si aprobati de guvern.

Din fericire, uciderea gripei poate fi realizata prin stergerea cu detergenti simpli, inalbitor diluat sau peroxid de hidrogen.

Daca nu se doresc substante chimice, gripa moare si in prezenta aburului, fapt cunoscut de mai bine de 100 de ani.

Dezinfectati telecomanda televizorului (si alte suprafete atinse des de toti membrii familiei)

Dupa alegerea unui dezinfectant, ultimul pas implica identificarea suprafetelor de curatat. Cele mai ingrijoratoare sunt „suprafetele cu atingere ridicata” – cele care sunt atinse in mod regulat de toti cei din familie.

In casa, exista si suprafete cu atingere ridicata, cum ar fi manerele, bateriile chiuvetelor, intrerupatoarele, toaleta si, nu este surprinzator, telecomanda televizorului si alte dispozitive electronice.

Toate acestea sunt surse principale pentru contaminarea virusului si trebuie dezinfectate in mod regulat.

Spalati-va mainile in mod regulat

Dezinfectarea suprafetelor trebuie completata cu o igiena constanta a mainilor.

Dupa contactul cu o suprafata suspecta, oamenii ar trebui sa se spele pe maini. Daca exista o chiuveta disponibila, spalati-va cu apa si sapun asigurandu-va ca spumati timp de cel putin 20 de secunde si uscati complet mainile. Puteti utiliza, de asemenea, un dezinfectant de maini atat timp cat mainile raman ude timp de cel putin 15 secunde.

Atunci cand este executata corect, o combinatie de spalare a mainilor si dezinfectare va ajuta la prevenirea raspandirii inutile a gripei si va permite o revenire mai rapida la normal.

Acest proces poate ajuta, de asemenea, la stoparea raspandirii altor agenti patogeni, cum ar fi

  • racelile,
  • infectiile pielii
  • temutul coronavirus.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare