Ce fel de hainute pot purta copiii?

Ce fel de hainute pot purta copiii?

0

rochie fetitaAtunci cand devenim parinti grija fata de propriul copil este destul de mare. Hrana, educatia si vestimentatia copilului devin prioritati in cresterea si ingrijirea sa, in asa fel incat copilul sa nu duca lipsa de nimic.

Hainutele copilului sunt de mare utilitate, indiferent de varsta, fiind schimbate si accesorizate destul de des, mai ales daca tinem cont de ritmul alert de crestere al copilului. Tocmai de aceea, tot mai multi parinti tind sa accepte hainute de la alti copii mai mari, scutind in acest fel retribuirea unei anumite sume de bani destinata pentru vestimentatia copilului.

Cu toate acestea, medicii avertizeaza asupra pericolelor unor astfel de hainute, fiind nerecomandate, potrivit lor. Acestia sunt de parere ca prin purtarea aceleiasi vestimentatii riscul de transmitere al unor afectiuni la nivelul pielii este destul de crescut. In cazul in care, totusi, posibilitatile financiare ale parintilor sunt mai limitate se recomanda folosirea hainutelor de la persoane cunoscute, de preferat din familie, precum si igienizarea atenta a fiecarui sortiment de imbracaminte.

Cu alte cuvinte, in cazul in care va aventurati sa va imbracati copilul cu hainute deja folosite de la copiii mai mari va trebui sa cunoasteti faptul ca riscurile sunt destul de ridicate, copilul putandu-se imbolnavi. Dermatita se numara printre cele mai frecvente afectiuni de acest gen.

De asemenea, ori de cate ori acceptati astfel de hainute de la un copil mai mare va trebui sa le igienizati destul de bine. Nu imbracati niciodata copilul cu haine purtate fara a fi spalate si calcate mai inainte. In acest fel, riscul de transmitere al afectiunilor pielii este mai scazut, temperaturile de spalare si calcare destul de ridicate distrugand aproape in totalitate microbii.

Chiar daca sunt mai ieftine, hainutele second hand nu reprezinta cea mai sigura solutie. Pe langa riscurile expuse mai sus, acest tip de hainute sunt depozitate in spatii aglomerate, fiind amestecate cu alte sortimente, atat pentru adulti, cat si pentru copii. In acest sens probabilitatea transmiterii unei infectii este destul de crescuta.