Ce inseamna cand te doare…

Ce inseamna cand te doare…

0

Fiecare durere este reprezentarea in corpul fizic a unei rani emotionale  – sustin adeptii teoriei conform careia noi suntem singurii care ne inducem bolile, dar, veste buna, le si putem vindeca, doar cu ajutorul gandurilor pozitive. Asa ca data viitoare cand te doare ceva, intreaba-te (inainte de a te repezi la farmacie), daca nu cumva ei au dreptate.

Uite ce inseamna cateva dintre durerile noastre cele mai des intalnite.

 Durerile de cap – ar fi cauzate de neacceptarea de sine. Data viitoare cand te doare capul intreaba-te de ce anume te invinovatesti si pentru ce nu te poti ierta. Iarta-te, elibereaza-te de aceasta povara si durerea va disparea ca prin minune. Durerile de cap recurente (migrenele) ii supara indeosebi pe cei care doresc sa faca lucrurile ca la carte, sunt mandri sa fie numiti perfectionisti si au asteptari mari si de la ceilalti.

Durerile de spate – sunt provocate de senzatia sau convingerea noastra ca nu suntem sustinuti (spatele/coloana vertebrala reprezentand sistemul nostru de sustinere). Partea superioara a spatelui este asociata cu sentimentul de lipsa de sustinere emotionala (sotul/sotia nu ma iubeste, nu ma intelege etc). Partea de mijloc a spatelui este asociata cu sentimente de vinovatie, dar si cu lucruri care se intampla ”pe ascuns” – daca resimti dureri in aceasta zona, ai ceva de ascuns sau te temi ca cineva te va trada si te va injunghia, simbolic vorbind, pe la spate.

Durerile de spate in zona din mijloc mai sunt asociate si cu teama legata de viitor si bani – daca esti intr-o perioada dificila, financiar vorbind, sa nu te mire daca te doare spatele.

Durerile de picioare – picioarele sunt cele care ne ajuta, la propriu, sa ne deplasam prin viata. Incapatanarile, frustrarea de a face ceva ce trebuie (in detrimentul a ceva ce ti-ar placea), cramponarea de o situatie sau o perosoana care iti face rau, de fapt – se pot traduce toate prin dureri de picioare. Daca durerea o resimti la nivelul genunchilor, atunci de vina ar putea fi inflexibilitatea ta, insotita si de teama de viitor. Ai vrea sa mergi inainte, dar sa nu schimbi nimic, de fapt. Renunta la incapatanare, fii flexibila si durerile de genunchi vor disparea!

Durerile de gat – apar atunci cand avem un blocaj interior. Gatul sustine capul, iar simbolic vorbind, reprezinta capacitatea noastra de a ne sustine cauza, de a afirma ce dorim cu adevarat etc.  Cand dorinta de a obtine ceva intra in contradictie cu credinta noastra ca nu meritam acel lucru sau ca oricum, nu-l vom primi, atunci apar durerile de gat. Gatul iritat si uscat indica o stare de manie, iar forma maxima de manie se manifesta printr-o frumoasa laringita!