Ce lucruri conține un ghiozdan complet echipat?

Dacă îți dorești ca puiul tău să fie entuziasmat de începerea școlii, este recomandat să îl implici în căutarea și pregătirea ghiozdanului ideal.

Acesta trebuie să fie pe placul lui, dar să nu depășească bugetul stabilit, să aibă dimensiunile și greutatea finală potrivite dar să fie și rezistent. Însă, înainte de a pleca la cumpărături, este important ca fiecare părinte să țină cont de faptul că un ghiozdan, chiar dacă trebuie să cuprindă toate lucrurile necesare la școală, nu poate depăși 10%-15% din greutatea copilului.

Riscurile sunt ca cel mic să facă scolioză sau cifoză, adică să-i fie grav afectată coloana vertebrală. Așa că pune în ghiozdan doar lucrurile esențiale. Iată și care sunt!

Un penar organizat

Orice elev trebuie să găsească în penar unul sau două stilouri, rezerve de cerneală, un creion, radieră, ascuțitoare și o riglă. De asemenea, nu pot lipsi nici carioricile sau orarul, așa că alege pentru copilul tău un penar echipat, ideal pentru clasele primare.

Totodată, este important ca penarul să fie bine organizat, pentru ca elevul să găsească, rapid, orice lucru de care are nevoie. Dacă pentru copiii mici sunt necesare penarele complet echipate, pentru cei mari este suficient un penar mai mic din care să nu lipsească instrumentele de scris, nu neapărat și cele de colorat.

Caietele potrivite

Caiet tip I, caiet dictando, caiet de biologie sau de geografie, caiet de muzică, caiet studențesc, caiet de matematică, caiet de desen, vocabular… există atât de multe tipuri de caiete, încât ghiozdanul începe să fie din ce în ce mai greu.

Alegerea caietelor potrivite depinde de trecerea într-un nou an școlar și apariția unor alte materii în orar, dar și de numărul de file și de calitatea filei. Pentru a le păstra în condiții optime, fără colțuri îndoite, este important să fie protejate de coperți adecvate.

Citește articolul integral aici!

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare