Ce sa-i dai sa manance pentru a fi un copil inteligent?

Ce sa-i dai sa manance pentru a fi un copil inteligent?

0

Alimentația copiilor are un impact enorm asupra sanatatii lor, pe viitor. O dieta buna iti poate proteja pe viitor copilul de o serie de boli, dar are si un impact asupra IQ-ul. Afla ce alimente trebuie sa consume cel mic pentru a fi un copil inteligent.

 

healthy-eating-habits-childrenPrimul si cel mai important aspect – atunci cand vine vorba de mancare pentru copii si cresterea IQ-ul- este alaptarea . Mai multe studii au demonstrat ca exista o stransa legatura intre IQ-ul copiilor si hranirea naturala. Cu cat a fost mai lunga perioada alaptarii, cu atat mai pronuntate au fost diferentele de IQ fata de copiii hraniti artificial. Perioada optima de alaptare s-a dovedit a fi pana la varsta de 6 luni

De asemenea, s-a constatat o legatura intre mancarea sanatoasa (realizata in casa) si IQ-ul copiilor. Copiii care au consumat mancare din ingrediente naturale sunt mai destepti decat copiii care au consumat alimente procesate.

Daca vrei sa scoti la iveala geniul din copilul tau, trebuie sa elimini din meniul acestuia toate produsele prelucrate (fast-food, chipsuri, bomboane, prajituri din comert). Analiza acestor produse releva faptul ca sunt bogate in acizi grasi trans, care contribuie la cresterea colesterolului “rau”, creste riscul de ateroscleroza si dementa. Pentru a avea un copil inteligent dieta acestuia trebuie sa fie bogata in legume, fructe si branza.

Ce alimente trebuie incluse in dieta copilului pentru a fi mai inteligent?
Acizii grasi Omega 3 (peste de mare, nuci, ulei de rapita)
Fier (carne, soia, fasole, cereale integrale)
Vitamina B1 (cereale integrale, nuci, lapte, legume).