Ce spun studiile despre efectele mariajului asupra stării de sănătate

Mariajul reprezintă un pas important în viața fiecăruia, unul care de obicei aduce cu sine schimbări majore în stilul nostru de viață. 

Căsătoria creşte şansele de recuperare în lupta cu cancerul, menţine sănătatea şi asigură prosperitatea şi satisfacţia pe plan intim, potrivit unui studiu britanic.

Astfel, oamenii care au un mariaj stabil sunt mai sănătoşi decât cei care nu au fost niciodată căsătoriţi, dar este de ajuns şi să ai o relaţie stabilă, de lungă durată, chiar dacă aceasta nu s-a legalizat.

Beneficiul legat de starea de sănătate nu este singurul care se naşte dintr-o relaţie stabilă. Acestea sunt cele mai mari atuuri ale persoanelor care au un partener stabil.

1.Sunt mai sănătoşi

Acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii, care arată că persoanele care se află într-un mariaj sau într-o relaţie stabilă au tendinţa de a fuma mai puţin, de a bea cantităţi reduse de alcool şi de a mânca mai sănătos. Astfel, mariajul ajută la evitarea afecţiunilor precum diabetul, problemele respiratorii şi cele de natură cardiovasculară. De asemenea, existenţa unor sume de bani comune ajută, prin faptul că diminuează stresul, iar oamenii sunt mai încrezători.

2. Trăiesc mai mult

O relaţie stabilă şi fericită poate creşte, de asemenea, speranţa de viaţă. Oamenii de ştiinţă au analizat şi combinat rezultatele mai multor studii şi au descoperit că soţii şi soţiile au cu 10-15% mai puţine şanse de a muri prematur decât ceilalţi oameni. O posibilă explicaţie este aceea că, aflându-se într-o relaţie, oamenii tind să aibă grijă unul de celălalt mai mult, în special de sănătate. Cheia este ca relaţia sau mariajul să meargă bine, căci, în caz contrar, s-a demonstrat că certurile şi divergenţele frecvente cu partenerul de viaţă pot creşte riscul de deces prematur.

3. Sunt mai prosperi

Se spune că nu trebuie să dai iubirii un preţ, însă economiştii au făcut asta. S-a demonstrat că persoanele care sunt căsătorite şi au un mariaj de lungă durată au o situaţie financiară mult mai bună decât majoritatea celor care trăiesc singuri. Acest lucru se datorează faptului că familia dispune de venituri puse la comun şi că în “echipă” toate investiţiile ating un alt nivel.

4. Nu se luptă cu singurătatea

Beneficiile căsătoriei asupra sănătăţii ating şi nivelul sănătăţii mintale. Oamenii care se află într-o relaţie stabilă sunt mai puţin predispuşi depresiei, la fel cum sunt mai puţin expuşi exceselor în ceea ce priveşte consumul de alcool sau droguri. De asemenea, un partener de viaţă înseamnă sprijin şi încredere. Beneficiile de natură psihologică ale căsătoriei sunt mai pronunţate în cazul bărbaţilor, asta pentru că femeile au, în general, legături de prietenie şi în afara cuplului.

5. Au mai multe satisfacţii legate de viaţa sexuală

Cercetătorii afirmă că, odată cu anii, când doi oameni ajung să se cunoască foarte bine, viaţa sexuală devine mult mai satisfăcătoare. Un studiu recent arată chiar că oamenii căsătoriţi de mulţi ani au o viaţă sexuală mult mai activă decât cei care au relaţii de scurt timp sau cei care nu au un partener stabil.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare