Ce sunt contractiile false?

Ce sunt contractiile false?

0

gravidaPe parcursul celor noua luni de sarcina, in mod special spre finalul trimestrului doi, este posibil sa resimti contractiile false.

Contractiile false pot aparea cu o anumita regularitate pe toata perioada sarcinii, fiind o stare fiziologica normala. Medicii le numesc contractii Braxton Hicks.

Contractiile false au fost descrise pentru prima data in anul 1872 de catre medicul ginecolog John Braxton Hicks. Acestea au rolul de a pregati organismul femeii pentru nastere mai usoara.

Orice femeie care resimte contractii false pe parcursul celor noua luni va avea avantajul de a putea trece mai usor peste etapele dureroase ale travaliului.

Contractiile Braxton Hicks nu sunt dureroase, dureaza destul de putin – pana la 30 de secunde si apar dupa o etapa de efort fizic ori activitate sexuala, dar si atunci cand bebelusul este vioi.

Desi nu sunt periculoase, gravida va trebui sa isi ia totusi anumite masuri de precautie pentru ca acestea sa nu degenereze in ceva mai grav.

Medicii sfatuiesc femeile insarcinate ca ori de cate ori le resimt sa incerce sa se relaxeze, sa faca un dus caldut si sa consume multe lichide pentru a evita deshidratarea.

Ori de cate ori contractiile false devin dureroase si dureaza din ce in ce mai mult este indicat sa te adresezi medicului specialist obstretician pentru investigatii suplimentare.

Articole similare