Ce vei face cu serviciul dupa nastere?

Ce vei face cu serviciul dupa nastere?

0
femeie hotarata (http://site.bellubuttonboutique.com)

femeie hotarata (http://site.bellubuttonboutique.com)Poate te-ai gandit deja la ce vei face dupa ce sarcina se va incheia si vei aduce pe lume un bebelus. Perioada sarcinii reprezinta o perioada destul de benefica pentru buna informare atat cu privire la ceea ce vei face dup ace vei deveni mamica cu noul membru al familiei, dar si cu  privire la ceea ce vei face cu serviciul. Vei sta cu bebelusul acasa pentru a-l ingriji sau te vei duce la serviciu? Tu decizi, dar dupa o scurta descriere legislative a unor asemenea situatii.

Imediat dupa nastere te poti adresa printr-o cerere oficiala societatii angajatoare pentru aprobarea concediului de cresterea copilului pentru o perioada de maxim doi ani. Asa ca, in functie de decizia ta, poti sta maximul prevazut de lege acasa, alaturi de cel mic sau te poti intoarce mai devreme la serviciu. In functie de vechimea in munca si de stagiul de cotizare lunara la Casa de Asigurari Sociale (ce va trebuie sa fie de minim 12 luni), vei putea avea doua optiuni: fie pentru indemnizatia fixa de 600 de lei, fie pentru indemnizatia procentuala, de 70% (conform noilor reglementari) din media salariilor tale din ultimul an, dar nu mai mult de 3.000 de lei.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In cazul in care optiunea ta este sa te intorci la serviciu, poti beneficia de alte variante, la fel de incantatoare. Poti opta pentru intrarea tatalui in concediul de cresterea copilului, acesta beneficiind de aceleasi drepturi salariale ca si tine.

In cazul in care te vei intoarce la serviciu, fara ca proaspatul tatic sa intre in concediul de cresterea copilului, legea iti ofera un stimulant lunar de 100 de lei. Pe langa aceasta optiune vei putea beneficia de o pauza pentru alaptare, care include atat timpul necesar alaptarii copilului, cat si durata drumului pana acasa si inapoi. In cazul in care nu doresti o astfel de pauza, vei putea beneficia de o reducere a programului de lucru de la 8 ore la 6 ore. Asadar, daca-ti alaptezi bebelusul, vei putea beneficia de o reducere a duratei de lucru de doua ore.

Sper ca ti-am oferit datele necesare pentru a lua cea mai buna decizie atat pentru tine, cat si pentru bebelus.
Fara comentarii

Lasa un comentariu