Cele mai comune infectii post-partum

Corpul aflat in recuperare dupa nastere poate fi vulnerabil la anumite infectii.  Afla care sunt cele mai commune infectii post-partum cu care te poti intalni.

Unele infectii post-partum incep de fapt sa se produca in timpul travaliului, desi adesea nu devin evidente timp de zile – sau chiar saptamani – dupa nastere.

Infectiile frecvente includ:

  • Endometrita, o infectie a endometrului (captuseala uterina)
  • Mastita, o infectie a sanilor
  • Incizie infectata
  • Infectii ale tractului urinar

 

Care sunt simptomele unei infectii post-partum

 

Multe infectii sunt insotite de febra, frisoane sau un sentiment general de boala sau discomfort. Adesea acestea sunt singurele simptome evidente. Alte simptome care trebuie luate in considerare includ:

 

  • Durere abdominala inferioara, febra slaba sau lochie urat mirositoare (semne de endometrita)
  • zona dureroasa, dura, calda, rosie (de obicei doar pe un singur san) si febra, frisoane, dureri musculare, oboseala sau dureri de cap (semne de mastita)
  • Roseata, umflare, caldura sau sensibilitate sau durere in crestere in jurul unui loc de incizie sau a unei plagi (indiferent daca este vorba despre o incizie prin sectiune c, o epiziotomie sau o lacerare) sau o incizie care pare ca incepe sa se separe
  • Dificultati la urinat, urinare dureroasa, senzatia ca trebuie sa urinezi des si urgent, dar iese putin sau nimic, sau urina tulbure sau sangeroasa (semne ale unei infectii a tractului urinar)

Ce ar trebui sa fac daca am o infectie?

Deoarece o infectie netratata poate suferi complicatii, este important discutati in timp util cu medicul.

Vi se vor administra antibiotice pentru a trata infectia. Asigurati-va ca anuntati medicul daca alaptati. In functie de acest lucru medicul va decide ce medicamente va prescrie. Antibioticele orale sunt de obicei suficiente.In unele situatii este posibil sa aveti nevoie de antibiotice intravenoase si, eventual, de alt tratament.

 

Probabil ca veti incepe sa va simtiti mai bine in cateva zile de la inceperea antibioticelor. Este insa important sa urmati tratamentul complet, chiar daca simptomele dispar.

Beti multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Odihiti-va cat mai mult pentru a va ajuta corpul sa lupte impotriva infectiei.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare