Cele mai des intalnite probleme ale adolescentului in relatia cu parintii

Cele mai des intalnite probleme ale adolescentului in relatia cu parintii

0
adolescenta (http://jegans.files.wordpress.com)

adolescenta (http://jegans.files.wordpress.com)Odata cu cresterea copilului va trebui sa te astepti ca adolescenta va aduce odata cu ea si probleme mai serioase. A avea in grija un adolescent presupune multa grija, dar mai ales o serie de probleme pe care parintii vor trebui sa le gestioneze cu mult tact.

Adolescenta reprezinta una dintre cele mai rebele perioade ale vietii, lucru care iti va aduce grave batai de cap. Amprenta anilor tineretii isi poate lasa urme destul de adanci in sufletul adolescentului.

Iata cateva probleme ale adolescentului in relatia cu parintii:

  • Nu mai vrea sa iti vorbeasca ca altadata – desi pana mai ieri erati cele mai bune prietene, dintr-o data fata ta, de altfel adolescenta, nu mai doreste sa iti sufle niciun cuvant din ceea ce se petrece cu ea. Insa, in cazul in care aceasta reuseste sa isi mentina echilibrul de altadata nu ai de ce sa te ingrijorezi si nici sa intervii.
  • Nu te mai iubeste – din dragoste totul se poate transforma cat ai clipi in ura. Asa ca, incearca sa iei totul cu mult calm si sa perseverezi in dragostea ce i-o porti indiferent care i-ar fi comportamentul fata de tine.
  • Iese cu prietenii tot mai des – fiecare dintre noi avem nevoie intr-o anumita perioada a vietii de cateva ore de libertate. Asa ca, nu-i nimic rau in asta. Insa, va trebui sa te obisnuiesti ca adolescentul va intarzia din ce in ce mai mult. Nu ar strica sa verifici locurile si prietenii cu care umbla pentru a te asigura ca totul este in ordine.
  • Are prieteni care nu iti inspira deloc incredere – anturajul unui adolescent reprezinta punctul cheie al dezvoltarii adolescentului de mai tarziu. Atunci cand anturajul este cu probleme mai mult ca sigur copilul va incerca sa imite comportamentul liderilor de grup. Asa ca, daca ai ceva suspiciuni incearca sa ii vorbesti, insa nu fi foarte radical.