Cele mai frumoase 10 locuri din Romania. Nu trebuie sa le ratezi

locuri fruoase

Va prezentam cele mai frumoase locuri din Romania locuri pe care nu trebuie sa le ratezi!

1. Platoul carstic salin meledic

Platoul Meledic este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala mixta geologica, speologica, botanica si zoologica) situata in judetul Buzau, pe teritoriul administrativ al comunelor Lopatari si Manzalesti. Este situata in Subcarpatii de Curbura, in bazinul superior al raului Slanic. Zona se afla la 56-60km de Buzau. Platoul este situat intre 424 si 607 m altitudine, fiind delimitat de raul Slanic la sud, raul Jgheab la est, raul Meledic la nord si de Paraul Sarat la vest.

2. Rezervatia de zimbri Dragos Voda

Rezervatia de Zimbri – Neamt cunoscuta si sub denumirea de Rezervatia de Zimbrii „Dragos-Voda”, este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip faunistic) situata in judetul Neamt, pe teritoriul administrativ al comunei Vanatori-Neamt. Arealul se intinde pe o suprafata de 11.500 hectare, aflandu-se se afla in partea sudica Muntilor Sabasei (diviziunea centrala a Muntilor Stanisoarei) si cea nordica a judetului Neamt. Zona se afla la nord de portiunea din DN15B, ce leaga localitatile Vanatori-Neamt si Pipirig. In cadrul rezervatiei se gasesc trei iazuri (Zimbrilor, Cerbilor si Capriorilor).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/pontul-zilei-familie-parinti/cele-mai-frumoase-10-locuri-din-romania-nu-trebuie-sa-le-ratezi-foto/

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare