Celulele stem, o investitie in sanatate

Celulele stem, o investitie in sanatate

0

Mediul poluant in care ne aflam poate reprezenta un atentat la adresa sanatatii copilului tau. In lume, tot mai multi copii sufera de inima, leucemie, ori boli grave, incurabile.

De multe ori parintii se intreaba cum pot ajuta la salvarea lor, cum pot evita toate aceste lucruri. Recoltarea de celule stem din cordonul ombilical ar putea reprezenta una dintre cele mai mari garantii cu privire la asigurarea sanatatii copilului pe viitor. Astfel de celule ajuta organismul uman la insanatosirea in fata unor boli grave precum leucemia, cancerul, boli cardiace, boli ale ficatului. Atunci cand o astfel de boala crunta ajunge in corpul uman, celulele organismului se imbolnavesc, in cazul unei boli cardiace avem de-a face cu imbolnavirea celulelor inimii, in cazul leucemiei, apar deficiente la nivelul celulelor sangelui.

Recoltarea de celule stem reprezinta un procedeu ce poate fi realizat in momentul nasterii prin recoltarea de sange din cordonul ombilical al nou nascutului. Costurile unei astfel de recoltari sunt intre 1000 si 1500 de Euro, in functie de compania care recolteaza, aceasta ocupandu-se de recoltare, inghetare si stocare a lor intr-o baza ce este pastrata timp de 20 de ani in bancile de celule stem.

Atunci cand o astfel de procedura va este la indemana, este bine sa obtineti acordul maternitatii pentru o astfel de recoltare. Inainte cu o luna de nastere se vor face teste de sange ale mamei pentru a se vedea faptul ca celulele recoltate sunt sanatoase, evitandu-se riscurile unor boli grave cum ar fi HIV. Ulterior compania de recoltare va trimite maternitatii un kit steril pentru recoltare, medicul specialist luand din cordonul ombilical sange pentru umplerea acestui kit, abia atunci cand mama si copilul sunt in afara oricarui pericol. Compania se va ocupa ulterior de selectarea celuleor stem de sange, inghetandu-le si stocandu-le timp de 20 de ani in banci de celule stem.

Recoltarea acestor celule nu este periculoasa nici pentru mama, nici pentru bebelus, acest procedeu derulandu-se sub observatie medicala.

Si daca inainte parintii nu beneficiau de o astfel de alternativa, fiind o tehnica mai putin raspandita, exista o varianta si in cazul adultilor, desigur mai costisitoare, de aproape 2000 Euro. Adultilor li se pot recolta astfel de celule stem din maduva osoasa, de regula din oasele de la nivelul soldului, fiind mai mari ca dimensiune, procedura a carei recuperare dureaza aproximativ o ora.

Ca si in cazul celor mici, poate ajuta la vindecarea unor boli grave, precum leucemia, cancerul, boli cardiace, boli ce pot fi fatale pentru unii pacienti.

Asadar, o investitie in celulele stem reprezinta o investitie pentru viitorul copilului tau.