Celulele stem trateaza leucemia

Celulele stem trateaza leucemia

0
tatal si copilul (www.clujtoday.ro)

tatal si copilul (www.clujtoday.ro)In ultima perioada tot mai multi romani au ajuns la concluzia ca unul dintre cele mai pretioase cadouri pentru copilul lor este sanatatea, asa ca, majoritatea opteaza sa preleveze inca de la nastere celule stem din cordonul ombilical al copilului.

Celulele stem se pot recolta chiar in momentul nasterii de o echipa de specialisti, urmand ca acestea sa fie pastrate in bancile de celule stem ale clinicilor moderne. In prezent, celulele stem reusesc sa insanatoseasca copiii care sunt suferinzi in peste 70 de boli, cercetatorii luptandu-se in prezent sa mai descopere si alte avantaje inca necunoscute. Leucemii, limfoame, anemii – toate pot fi tratate cu ajutorul acestora. Bolile Alzheimer si Parkinson se afla inca la stadiu de experiment.

Celulele stem pot fi recoltate cu usurinta din cordonul ombilical al copilului chiar in momentul nasterii. Exista si posibilitatea ca astfel de celule sa fie recoltate din maduva spinarii, daca nu ati optat pentru o astfel de strategie inca de la nastere, insa este un procedeu mai dureros si mai laborios.

Sangele recoltat va fi testat, urmand ca el sa fie pastrat ani la randul in anumite banci speciale din clinica cu care ati contractat. In cazul in care in urma testarii rezultatele au determinat prezenta unei infectii, acesta nu va putea fi pastrat.