Centrul KinetoBebe a implementat utilizarea Microsoft Kinect – MIRA

[imagebrowser id=1814]Centrul KinetoBebe a implementat utilizarea Microsoft Kinect – MIRA, platforma de recuperare pentru copiii care urmeaza un program de kinetoterapie, ergoterapie sau psihologie

MIRA este o aplicatie medicala, adresata persoanelor cu dizabilitati locomotorii si specialistilor medicali care supervizeaza recuperarea acestora. MIRA isi propune sa eficientizeze procesul de recuperare fizica, iar conceptul care sta la baza produsului reiese si din titlul sau, un acronim pentru “Medical Interactive Recovery Assistant”.

Pornind de la beneficiile terapiei ocupationale, aplicatia s-a dezvoltat sub forma unui produs medical, care urmareste sa elimine lipsa de motivatie a pacientului prin jocuri video create dupa specificatii medicale. În plus, utilizând elemente de telemedicina, propune o alternativa complementara sedintelor de recuperare kinetoterapeutica. Pentru a asista copii aflati în recuperare si a-i aduce o motivatie în plus în timpul sedintelor de terapie, MIRA ofera un set de jocuri medicale bazate pe miscare, ce functioneaza prin intermediul unei camere video speciale, Microsoft Kinect, ce permite captarea miscarilor corpului pacientului în spatiu. Pentru a interactiona cu jocurile medicale MIRA si a atinge anumite obiective în joc, copilul este încurajat sa execute anumite miscari si exercitii clasice de recuperare, cum ar fi, de exemplu, genuflexiuni sau miscari de abductie din umar. Cu alte cuvinte, copilul se joaca, iar în acelasi timp trece printr-un proces de recuperare.

Programul poate fi utilizat in terapia de recuperare a copiilor cu varsta de peste 3 ani care au fost diagnosticati cu afectiuni neurologice, copii cu tulburari de comportament, Sindrom Down sau care se urmeaza un program de recuperare post-operatorie.

Centrul KINETOBEBE

Str. Calea Mosilor, nr. 158, Bucuresti

Tel. 0727.988.679

www.kinetobebe.ro

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare